Pouzdani hosting u EU?

Ima li neko od vas za predlog pouzdanih firmi koje se bave hostingom u EU?

Bonus poeni ukoliko imate nekog kod koga ste ili bili klijent pa imate lično iskustvo.

Lično sam sa Rumunima iz MivoCloud zadovoljan, čini mi se Vladimir mi predložio, ali svakako za buduće projekte da imam na umu koji hosting valja.

Konkretno me sada interesuje koji su pouzdani iz Italije, npr.

Unapred hvala!

Nemam lično iskustvo s njima, ali mi je preporučen hetzner par puta.

1 Like

Mislim da je manje važno odakle je hosting provajder, uglavnom svi sada imaju na raspolaganju data centre širom sveta. Neko vreme sam imao par serverčića kod Hetzner-a, ali iz nekog meni nejasnog razloga mi je išao na živce pa sam batalio. Linode koristim dosta dugo, nisu baš najjeftiniji ali sam navikao na njih, i nemam nameru da ih menjam. Pouzdani su, podrška im je super, ljubazni su, brzi…
Probaj, mislim da se nećeš pokajati…najmanji paket im je 5 $, nije neki novac ako želiš da ih testiraš.

2 Likes

Ja par stvari imam hostovane na exoscale-u (https://www.exoscale.com/). Tehnicki Svica nije EU.
Oni imaju iskljucivo VPS hosting i po meni odlican interfejs za svoje servise (Web/API/CLI), ako imas neki kompleksniji DEVOPS scenario onda ce ti to znaciti dosta. Imaju OpenBSD image u ponudi sto je originalno bio razlog sto sam presao kod njih. Nisam imao apsolutni nikakvih problema sa njima evo godinu i jace, ruku na srce nisam zahtevan klijent. DNS hosting mi jedino nije odgovarao jer je ograniceno koje tipove record-a mozes da ubacis.

Nisu najjeftiniji i naplacuju sve po satu/megabajtu pa je malo zajebano da predvidis koliko ce sta da kosta. Sa minimalnim specifikacijama VM je nekih ~8e mesecno.

1 Like

m247.ro

Isto rumuni… samo mnogo ozbiljna prica. Verovatno niko od Vas odavde nikad nije čuo za njih… nisam ni ja dok nisam krenuo u pregovore sa njima, onda su se karte otvorile… ispade da su jako ozbiljan igrač, po infrastrukturi su maltene kao Hetzner, samo što ne idu na low spec servere kao nemci već pružaju High klasu i u 99% slučajeva rade samo sa novom opremom i potpisivanjem ugovora na 2+ godine. Imaju svoje kolokacijske centre u nekih 40 gradova u svetu i L2 konekciju sa matičnom bazom u Londonu i Bukureštu. Peer-uju se direktno sa Guglom, Amazonom, H. Electrikom i sličnim igračima.

Mi smo potpisali 3 godine sa njima, uzeli neke svinje od servera u klasteru (120 cpu, 1TB memorije…) bruka kako radi. Sve što ti treba ide na upit.

Ako ti treba ozbiljna priča javi se da te povežem sa menadzerom prodaje da dobiješ i neki popust.

2 Likes

Имам лично вишегодишње искуство са холандским https://www.leaseweb.com/.
Беспрекоран.