Pozdrav forumasima OSS

Pozdrav svima, koliko god da Vas ima.

Nov sam korisnik Linux okruzenja. Dugo godina (od izlaska prve verzije) sam Windows korisnik. I mnogo sam umoran od ciscenja racunara, preinstaliranja sistema, trazenja adekvatne zastite… I resio sam da predjem na Linux. I ranije sam koristio Linux okruzenje, dok je poceo Suse da se razvija, i bio sam korisnik dual sistema, ali onoga momenta kada je Novell otkupio licencu Suse-a, i kada je postao komercijalni OS, odustao sam od koriscenja. Koristio sam i Ubuntu kada se pojavio, ali nakako se sporo razvijao kao OS, veliki je problem bio kod instalacije novog hardvera, i nije bio korisnicki orijentisan, i nije toliko brzo reagovao na nove hardvere.
Ali, danas je situacija mnogo povoljnija i vedrija za ovakvo okruzenje.
Tako da sam se (mozda malo kasno) prikljucio Linux zajednici.

Od pre 4 meseca sam skroz na skroz presao na Mint Linux, i to KDE okruzenje i nije mi zao, jer mnogo mirnije spavam, nema onog drhtanja od virusa, MS kontrole (pogotovo u verziji 8 ) instalirao sam VirtualBox, i imam par windows masina, sve u svrhu posla,
Licno se zanimavam i radim na razvoju softvera, i to sa novijim alatima (WinDev) pa se moze uskoro ocekivati nekakva Linux aplikacija, kao prilog Linux zajednici.

Toliko od mene , za sada.
Pozdrav iz Novog Sada

:connie_oldman_cleanglasses:

Još jednom, dobrodošao na forum :slight_smile:

Što se tiče vremena priključenja, nikada nije kasno…upisivali su ljudi i u poznim godinama fakultete, a završavali mnogo uspešnije nego mlađani lenjivci :slight_smile:

Drago mi je da postoji tvoja želja da se doprinese zajednici kroz Linux aplikaciju, sa zanimanjem je očekujem, i kada bude spremna za objavu, slobodno otvori odgovarajuću temu, rado ću se priključiti beta testiranju, o čemu god se radilo :slight_smile:

Hvala na dobrodoslici.
Voleo biha da cujem od Vas, kakva je aplikacija mozda potrebna kao open source.
Do sada sam radio Windows programe, kao komercijalne, a sada sam se preorijentisao na izradu Linux i mobilnih aplikacija, i java okruzenju.
Ovo je alat sa kojim momentalno razvijam aplikacije : http://www.windev.com/index.html
Ocekujem predloge i sugestije od Vas, da uradim nesto sto ce koristiti svima nama.
Hvala jos jednom.
I pozdrav :connie_oldman_cleanglasses:

Pozdrav i dobrodošao na forum :wink: