Pozdrav iz Brčkog!

Pojma nemam koliko je nas Bosanaca na ovom forumu. Izleti mi tema iz ovog foruma na Tviteru pa nakon nekih 10ak minuta lurkovanja odlučih da vam se pridružim.

Long story short, studiram (ne baš uspješno za sada) inženjersku informatiku, pored toga sam veliki fan open source softvera (inb4 Stallman army), pokušavam da naučim što više mogu o penetration testingu i o socijalnom inženjeringu, vodim svoj blog[/URL], aktivan sam na [URL=“https://twitter.com/r3bl_”]Tviteru.

Moje putovanje u FOSS svijet je počelo kada sam se počeo zanimati oko toga šta je zapravo hakovanje, od toga je prošlo već preko dvije godine. Kao i svaki drugi FOSS entuzijast mnogo vremena sam proveo tražeći svoju idealnu distribuciju. Počeo sam sa Fedorom, imao kratke izlete u Ubuntu-u i njegovim službenim derivatima, Mintu, Backtrack i Kali Linux-u, naučio se dovoljno da isprobam Arch, uživao u njemu nekoliko mjeseci, razbio sistem, par mjeseci koristio isključivo Prozore nakon toga i onda slučajno naletim na elementary i pronađem svoj idealni operativni sistem.

Jedan sam od autora koji pišu za LiBRE! časopis[/URL], dio sam [URL=“http://mozilla.ba/”]Mozilla zajednice u BiH i pomažem u prevođenju softvera na bosanski, srpski i hrvatski jezik (Reddit, Open WhisperSystems i Tor Project).

Nadam se da ćemo se još dugo družiti i za kraj posta vam predstavljam svoju ljubav jer sam trenutno prezadovoljan njenim izgledom. :snoozer_likelinux_man:

[ATTACH]3726.IPB[/ATTACH]
[ATTACH]3727.IPB[/ATTACH]
[ATTACH]3728.IPB[/ATTACH]

Pozdrav i dobrodošao na forum FOSS Srbije. :slight_smile:

Dobrodosao !!!

@r3bl Dobrodošao…:smiley:

Dobrodosao :slight_smile:

Na ovaj forum su dobrodošli svi ljudi dobre volje, a posebno mi je drago kada vidim kulturan post kojim se novi član ovde predstavi, kao što si ti uradio :slight_smile:

Dobrodošao na forum i osećaj se kao kod svoje kuće :slight_smile:

isprobam Arch, uživao u njemu nekoliko mjeseci, razbio sistem

Ovo mi je zapalo za oko…ako može malo više detalja, najbolje u posebnoj temi…?

[COLOR=rgb(40,40,40)]Dobrodosao :slight_smile:

Hvala svima na lijepoj dobrodošlici. :wub:

Nema neke posebne priče za odvojenu temu, isto se desilo u svakoj distribuciji koju sam pokušao. Instaliram sistem, radi normalno, međutim, temperature na laptopu mi budu opasno blizu kritične i mnogo veće nego na Windows-u. Pokušam da instaliram AMD-ove vlasničke drajvere za grafičku (AMD Radeon HD 7470M) i tu sve pođe naopako i zeznem sistem, pokušam da riješim problem koristeći konzolu, izgubim živce i odustanem.

Tako sam radio jako dugo i to je i razlog zašto sam isprobao mnogo različitih distribucija. Sada koristim open source drajvere sa ručno podešenom tlp konfiguracijom i nemam problema sa pregrijavanjem, čak je i bolja situacija nego na Windows-u što se toga tiče, tako da ni ne pokušavam više da instaliram vlasničke drajvere.

Ok, ja sam pogrešno razumeo onda…mislio sam, pošto si pominjao penetration testing, da se razbijanje odnosilo na provaljivanje u sistem :slight_smile:

Dobrodosao :slight_smile:

`де си болан, шта се ради у Брчком? :smiley:

Добро дошао на форум.

Nedovoljno… :wink:

Dobrodošao :wink:

Pozdrav, dobro nam došao! :slight_smile:

Šta će se raditi ovdje, po veličini grada isti kao i Sombor, po događanjima u gradu još veći smor nego Sombor (proveo sam dosta vremena tamo pa mogu da donesem objektivno mišljenje). ::slight_smile:

Još jednom hvala svima na toploj dobrodošlici. :smiley:

Шта си радио у Сомбору?