Pozdrav iz Varvarina

Zdravo svima. Ja sam novi korisnik Linuxa. Posto studiram Informacione tehnologije resih da oprobam Linux jer ce mi svakako u zivotu trebati za rad. Odabrao sam Linux Mint 13 Maya sa Xfce grafickim okruzenjem. Pokrecem ga preko virtualne masine i prezadovoljan sam i os i aplikacijama i mogucnostima koje on nudi.

Pozdrav. Drago mi je da si izabrao mint i da ti se dopada… Dobrodosao na forum…

Dobrodošao na naš mali i skroman forum ali pun pozitivne nergije :connie_crazyperson: dok onu negativnu izbacujemo napolje :slight_smile:

Uživaj :wink:

Bombonica izbor, a u znjega ide i ovaj forum :slight_smile:
Prodji sekcije, ima zaista puno vrednih saveta, a i iskusnih korisnika (ja nisam) ako tj, kada bude problemcica …

P.S.
Ako imas mesta na hardu, okusaj stvarnu distribuciju. Dual boot je automatski, sve ostaje, a ni operativni sistem nije ogroman.
Pune performanse imas tek kada se dignes u OS i oseca se znacajna razlika u odnosu na Windows na istom hardveru.

Naravno. Kod mene ima da leti jer imam 4 gb rama i dual core od 2. On radi super i na ovoj virtual box konfiguraciji a jos ce bolje raditi kada podignem na dual boot.

Za mint je dovoljan single core i 1GB, nije da ce ti ekstra snaga skoditi, ali ces imati osecaj kao da je “masina prodisala”.
Delom jer je Linux zaista efikasniji, delom jer nema dodatnih virus kilera, fajervolova i gomile startup aplikacija …
I programi za Linux su odlicni, posebno u odnosu na free programe za Windows, ili su delom identicni (Firefox, Chrome …).

Ma pazi za linux je dovoljan i raspberry ili neki mali ARMx ali je pitanje koliko je to upotrebljivo za svakodnevnu upotrebu i udobnost.

Tvoja konfa je i više nego odlična za Linux Mint i sve njegove čari. Sledeći korak koji ti preporučujem(o) jeste da se maneš virtual boxa i kreneš u prvu instalaciju jer će ti daleko brže, bolje i stabilnije raditi Mint kada je instaliran nego pod Virtualom.

I naravno da pohvalim forum. Danas sam stigao da se upoznam sa nekim čarima foruma. Prvo pohvalio bih user frendly izgled koji jednostavno mami da budeš član ovakve zajednice. Skoro nisam posetio ovakav forum. :slight_smile: Podforumi i sekcije su organizovani lepo, teme su lepo raspoređene. Forum je stalno aktivan što je po meni i najbitnije jer ako neko postavi pitanje i ne dobije duže vreme odgovor onda džabe ga je i postavljao. :frowning:

Svaka čast na ovako dobroj zajednici. :slight_smile:

Hvala na lepim rečima, a forum je “krojen” prema željama članova isto kao što je Mint pravljen po želji korisnika :slight_smile:

Ima ovaj forum jako puno korisnih opcija koje omogućavaju udobnije i lakše pisanje poruka.

Pozdrav i dobro nam došao u Linux Mint zajednicu Srbije :slight_smile: