Pozdrav svima!

Moje ime je Zoran Jankov, živim i radim u Novom Sadu kao IT Administrator. I ako sam Windows power user, prezirem ga iz dna duše. Koristim i Windows i GNU/Linux operativne sisteme, i kod kuće i na poslu naravano.

Stalno pokušavam ljude da usmerim ka GNU/Linux operativnim sistemima i ka drugom slobodnom softveru, a sam uvek prvo tražim softversko rešenje koje je slobodan softver. To je osnovna odlika softvera koja igra najveću ulogu u odabiru softverskih rešenja. Današnje licence vlasničkog softvera su blago rečeno drakonske i podsećaju na roman “1984”.

Kao što primećujete ne koristim izraz “open source”, jer smatram da on udaljava ljude od osnovne ideje slobodnog softvera. Vidim da je ovde izabrana diplomatska opcija “FOSS” i to je uredu.

Pratiću vaš forum da vidim šta sve ima da se pročita i o čemu da se razgovara, jer je meni lično slobodan softver veoma bitna stvar.

:smiley:

Pozdrav, Zorane, dobro došao!

Spread the word! :slight_smile:

@Zoran Jankov
Dobrodošao na forum :slight_smile:

Dobrodošao na FOSS strane :wink:

FOSS je izabrano svima je jasno zašto a i mnogo je kraće da se kuca nego, opensource-srbija.org kako smo se nekada zvali :smiley:

Hvala na dobrodošlici. Da je ostao “open source” samo onda bih vas kritikovao. :cool: