Pozdrav

Ja sam dux_koji_xoda (duh koji hoda) i studiram računarstvo u Nišu, moj put do Linuxa je bio sasvim slučajan, naime, prva kopija besplatnog sistema koju sam dobio uz Svet kompjutera (valjda) bila je openSolaris (za koji sam smatrao da je Linux jer nije ni Windows, nije ni Macintosh) i posle malo researcha dosao sam do Ubuntu 10.4 LTS i lagano preko Fedore 18(Gnome), Minta (Mate, a i Cinnamon) došao do archa i i3wm koji sada koristim. Pored minimalnog znanja potrebnog za rad u terminalu (package menagement, malo git-a, kompajlovanja domaćih sa gcc-om) mogu da se pohvalim sposobnošću da bez upotrebe tutoriala mogu da modifikujem i3wm i pomalo Aweome window managera i uspešnim kopiranjem bash skripti. Nadam se da ću naučiti nešto od prekaljenih Linuxaša za koje vas smatram :slight_smile:

Dobrodošao na forum Duško…duh od milja… :smiley:
Odmah si me “kupio” tim Solarisom koji si probao pre linuxa…kako danas stojiš sa njim, i da li te interesuje uopšte? :slight_smile:

Dobrodosao :slight_smile:

Dobrodošao :smiley:

Nisam zalazio u Solaris, i jedina interakcija koju imam s njim je ta da s vremena na vreme ubacim taj live cd i setim se kako objašnjavam drugovima da nisu svi operativni sistemi Windows i kako kompjuter može da radi bez Windowsa. xD Uvek sam bio onaj “Well, technically…” lik

Dobrošao na forum.

Pozdrav “Fantom”, i dobro nam došao na ove forumske stranice. :smiley:

Dobro došao, sadnam fali samo Dux_sa_sekirom.

@dux_koji_xoda

Pozdrav, dobro nam došao! :slight_smile:

Pozdrav “duše” :smiley:

Dobrodošao na FOSS!