Cesto dolazim na forum, gotovo svaki dan i pratim sta se desava na raznorazne teme. Takodje komuniciram sa raznim ljudima i neke sam navodio na ovaj forum da se informisu o Linux-u. “U uvo me je bocnulo”(da se tako izrazim), to sto su pitali - “A ko su ti ljudi? Ovde su samo neki pingvini, karikature itd.”. E sad da li je to navika zbog FB-a ili nesto drugo, ne znam, ali sam dosao na ideju da mozda pokrenemo inicijativu da svi clanovi foruma koliko je god to moguce postave svoje prave slike kao npr. Goran, ja i mozda jos neko.
Ako budem postavio još i svoju sliku kao avatar, tek onda će se uplašiti i pobeći odavde…
Šalu na stranu, predlog kao predlog je ok, ali ne postoji način da proveravamo autentičnost postavljenih ličnih slika, niti želimo da nekako pritiskamo ljude da to čine.
Predlog je OK i biće realizovan samo kao dobrovoljna opcija, što je i do sada bila, ko želi neka upiše svoje puno ime i prezime.
Dakle mi administratori nećemo nikoga siliti na neke besimslene radnje a stavljanje pod obavezno ime i prezime mi deluje besmisleno jer ne vidim svrhu tome!?
Izvini ako se ljutiš ali ja te ljude koje si ti pozivao na forum smatram većim karikaturama od naših avatara jer mogu da pričaju takve stvari oko imena i prezimena… da li su oni na forum došli da gledaju avatare i čitaju nikove ili šta!? :mellow:
Što se slike tiče, ona je u istom “rangu” kao ime i prezime, dakle na korisnicima je da odluče.
Uostalom i da na neke jedvite jade usvojimo ovaj predlog, opet postoji problem autentičnosti da li je ime ispravno i da li je to zapravo taj korisnik za koji se neko predstavlja. Vrljo je škatljiva to tema.
Uostalom i FB je pun prevaranata, lažnih slika, imena i brojeva telefona. Tako da to nije neki garant da bi izgledali profesionalnije.
@wcoder
Većina korisnika Facebook-a ima jednu malu manu a to je da moraju da §ostavljaju svoje prave podatke i (lične) slike na istom, ali što se tiče foruma to je druga priča, ali meni su najviše simpatične slike avatara koje su postavljene na ovom forumu; mada bi mi bilo mnogo neobično kada bi ljudi počeli da postavljaju svoje prave fotografije avatara na ovom forumu. P.S. Mada bih voleo da te vidim slikanog vez naočara.