Predložite dobar bilijar za Linux

Video sam da postoji za windows nova verzija legendarne igre “Virtual Pool 4”. Naravno, odmah sam pokušao na mom Mint-u da pokrenem demo preko programa “wine”, ali na žalost ne radi.
Tražeći dalje šta ima na netu od igrica o bilijaru, našao sam sajt 8ballclub.com, radi se o besplatnoj online igri za koju je potrebno da se instalira .exe fajl od 27 mb. Na moju veliku žalost ni ovo ne radi na linuksu. Kad pokušam da pokrenem .exe sa wine izađe poruka:
" NSIS error - error launching installer".

Ako neko može da predloži neki bilijar koji može da se igra na linuksu, a da bar malo liči na “Virtual Pool”.
Trenutno se zanimam sa miniclip igricom 8 ball pool , ali to je baš arkadna igrica , bez mnogo realnosti.
Da li je neko uspeo da pokrene online 8ballclub ?

Ja sam ti nekako ostao zagrizen za 2D bilijar, 3D varijante mi nekako ne leze, no anyway, imas native na Mint-u Billard-GL, koliko sam uspeo da vidim kratkim pregledom na YT, podseca jako na Virtual Pool 4. Imam ga instaliranog, jako malo sam igrao, ali sve u svemu ne deluje lose…

https://www.youtube.com/watch?v=qkMVB4Bkvhc

Ako ti se svidi, cepni:

sudo apt-get install billard-gl

:slight_smile: :drinks:

Nije loše, šteta što nema mogućnost online igranja, i snooker. Ne mogu da prežalim što 8ballclub ne može da se igra iz linuksa, to bi bilo idealno.

8ballclub je najbolji besplatni bilijar IKADA koji će biti napravljen za računar i da greota što nema port za linux :frowning: