Preporučite mi CHM Viewer koji radi

Imam lubuntu i treba mi chm viewer, za citanje microsoft help dokumenta. U pittanju je php manual. Ja sam nesto gledao ali ni jedan ne radi kako treba. To je prvo. Drugo, jel je gedit programerski alat ili nije, da li ima dodatke, za php, html i slicno. Smorio me sublime sa svojim licencama. Ajde u akciju

Da li si isprobao ove aplikacije (jes’ da je tekstovi opisa istih zastareli - kao i aplikacije valjda / koja od njih radi a koja ne radi? / P.S. Ima i chm viewer dodatak za Mozilla-u Farefox)
CHM viewers for Linux
Best CHM File Viewer / Reader In Linux

gedit je je više “običan” GNOME-ov tekst editor a manje je “aktivan kao programski alat” (dobar je “za pregled programskog koda”), bolje za (ozbiljno) programiranje upotrebi neke malo “jače programske alatke”

Probao sam blufish ne svidja mi se, mozda ako mu oduzmem silne visvig dugmice.

UbuntuUpdates - Package “chmsee” (xenial 16.04)

jedini chm viewer koji prikazuje i javascript i css :wink:

Gedit je jedan od boljih editora, a uz određene plugin-ove skoro pa imaš light IDE. Pitanje je za šta tebi treba. Savršeno dovoljan za HTML i CSS. Ja sam ga koristila i za Python umesto Idle-a. Dakle, samo je potrebno podesiti ga za ono što želiš.

Kao alternativu uvek možeš da instaliraš Geany. Posebo bi to bolje bilo na lubuntu jer je laganiji. Gedit mislim da povlači dosta Gnome3 zavisnosti.

hvala @Tanja , instalirao sam bluefish, poiskljucivao sam mu sve i radi posao. navikao sam nekako… probacu gedit, da vidim te plaginove, nisam obracao poaznju :slight_smile:

Bluefish sam jako davno probala i da budem iskrena to je bio propali pokušaj. Sad sam ponovo instalirala taj editor… i dalje mi se ne dopada… Nekako mi je napadno pretrpan ‘dugmićima’ ‘tabovima’ i čime već… Ili sam se ja navikla na Geany…

Editor: Atom ili Brackets

Atom je vrhhhh, brisem bluefish i cepam atom, ko je ovo napravio ljubim ga u guzu :smiley:

Ne znam mare kako ovu vertikalnu liniju da pomerim, nervira me a ne znam ni cemu sluzi ?

Da, disable wrap guide package

Atom je do jaja… Imaju super zajednicu, gomilu stvari mozes naci na njihovom forumu, ima i tutoriala po youtube-u kako ga podesiti i kako instalirati i koje pakete…(za neke pakete je neophodan Node…)
Jedina mana mu je sto je malo sporiji sa velikim fajlovima, startovanje programa i sejviranje…

jos kad bi mogao da radi direktan ftp pristup i editovanje, vrh, sigurno ima pack i za to, nisam ga jos upoznao, jos smo na Vi:rofl:

chmsee, xchm, chmFox itd. Svi su za Ubuntu. Pogledaj malo po Ubuntu launchpadu za chm viewer programe, verujem da ih ima još.

da, srejo, instalirao sam chmsee najbolji je od ponudjenih, hvala :wink:

Tako kažu na Ubuntu forumu pa sam ti sao prosledio :slight_smile:

Na osnovu tvojih želja i zahteva šta bi sve jedan editor trebalo da sadrži, meni se čini da je najefikasnije da odmah pređeš na emacs…mada mu sam editor i nije baš neki :smiley:

NIsam probao, ali mozda ovo pomogne:

remote-ftp

da, da marecarcino to je to