Preporučite mi program

Dobri ljudi, ako moze neko da mi preporuci neki program za Linux MInt kod koga ne bih imao ovaj problem (vidi sliku).

Naime, ne prepoznaje ova nasa slova sa kvacicom.
Ili, ako postoji nesto sto mogu da instaliram u okviru ovog programa pa da problem bude resen.

Edit>Preferences>Encoding>Central European>Central European(WINDOWS-1250)

Treba da u podešavanjima plejera titlove podesiš na Srpska latinica (Windows-1250).

Pre svega što tu gledaš film sa titlom? Nije on za to, slova su ružna, i neće uvek da prepoznaje druge kodne rasporede.
Ako već voliš filmove i koristiš titlove moj ti je savet instaliraj Smplayer koji ima sjajna podešavanja i titlovi izgledaju fantastično, ima i mogućnost da spustiš titlove ispod filma na crn trakušto retko koji plejer dozvoljava.

To što ti nemaš tu srpska slova jeste problem rasporeda, ali ne mora da znači, jer puno titlova se radi da ne ubace naša slova obično fali ć č š đ itd. Ako to titl nema džabe ti kodni raspored.

Takođe preporuka za SMplayer, daleko od toga da je VLC loš. Kod SMplayera obrati pažnju na Output Driver opciju, nalazi se na preferences-general-video. Napr. ako imaš Nvidia odaberi vdpau, nekad default radi kako treba a nekad treba isprobavati, u svakom slučaju kad se dobro podesi razlika u kvalitetu je očigledna.

Screenshot_2016-06-15_06-28-31.jpg Screenshot_2016-06-15_06-29-13.jpg

Kod mene VLC jako lepo radi ali sve je na default tako da nisam imao potrebe da experimentišem, na nekim distroima default podešavanja za titlove su katastrofalna.

Screenshot_2016-06-15_18-56-41.jpg

Kao neko ko gleda često filmova uvek u HD kvalitetu, meni je smplayer bolji i i ma lepše titlove. Čak mu je moguće staviti lep outline na slova pa se dobija lepa dubina i najvažnije titlovi mogu da se spuste na crnu traku ispod filma Video - Effects - Add Black Border.
Misim da llinuks nema bolji video player kad su u pitanju filmovi sa titlovima.

Hvala svima na odgovorima. Probacu SMplayer, cisto iz znatizelje s obzirom na to da ga do sada nisam koristio.

Dostupna je nova verzija “SMPlayer-a”:

Install Latest SMPlayer Release 17.1.0 (MPV Support) For Ubuntu/Linux Mint Via PPA - NoobsLab | Ubuntu/Linux News, Reviews, Tutorials, Apps

Igram se sa podešavanjima SMPlayer-a.

Prva slika je sa Windows-a (Pot Player) i sada tražim koji su najpribližniji titlovi u SMPlayer-u pa ako neko zna iz prve:

meapEA6.png

tTY7mae.png

Za titlove je uvek najbolje koristiti neki iz Serif familije, ali nikako Sans Serif, već običan Serif jer su lako čitljivi i odgovaraju titlovima.