Problem konekcije Jave sa MySQL-om

Pozdrav,
Potrebna mi je pomoc oko konekcije Jave sa Sql-om,instalirao sam paket gde se nalazi sve sto se tice Sql-a…E sada verzija Workbencha je 8.0ce a server je 5.7.25,NetBeans je 8.2…Sve sam uradio kako treba vezano za konekciju iz Jave(sto se tice koda) i kada odradim upit select
nema greske pise build successful ali nema podata na ispisu…Prilozicu slike koda iz Jave ali sam siguran da je tu sve ok…

nije odgovor na tvoje pitanje ali, onako neki savjeti, zašto ne koristis IntelliJ IDEA , podržava github, veoma jednostavno je korisiti github sa ovim programom, sada mozes i na githubu koristiti privatne repositorije, i tako učiti i stavljati svoj kod na privatni repositorij.

A možda riješi i tvoje gore pitanje, sa ovim programom

Majko mila, jesu li vas naučili šta su greške u vreme kompajliranja a šta u vreme izvršavanja?

Kako znaš da je upit uspešno izvršen? Jesi li probao da izvršiš blok koda koji ima upit? Jesi li obradio izuzetak, pa da si siguran da je uspešno izvršen?

Intellij je ozbiljno profesionalno okruženje koje sigurno neko sa početnim znanjem ne može da koristi. Netbeans je za početnika više nego dobar. U NB je sve na klik i dostupno je vrlo lako. Intellij je mnogo teži za podesiti čak i za najosnovnije aplikacije. I još jedna stvar, Intellij je komercijalno okruženje. Postoji comunity ali je daleko siromašnijih mogućnosti.

A da ti nije prazna tabela?

Ja bih rekao da ne valja nešto u konekciji. Izuzetak nije obrađen.

Rekao je da nema greske. Kod mene Java ispali gresku bez obzira dal je exception uhvacen ili ne. Radi to kad se jar sa drajverom stavi u class path. Posto nema outputa pretpostavljam da je tabela prazna.

Ajaoj sorry cvetane , sad tek vidim da je on uhvatio exception ;))))))))))))))))))))))))))))))

Da ubacio sam try i catch blokove radi hvatanja Exception-a i tabelu sam kreirao i popunio sa vrednostima i nije htelo da radi…Pa sam onda pokusao sa Sakila bazom koja je vec napravljena i popunjena sa podacima…Drugar je resio tako sto je izbrisao najnoviju vezriju Workbencha i SQL servera i skinuo stariju verziju 5.7.25 i proradilo mu je…E sada on koristi Windows 7 a ja Windows 10 pa ne znam da li moze da bude do toga?Neka nekompaktibilnost izmedju NetBeans-a i Workbencha predpostavljam…E sada kako to resiti…Usput samo da kazem da sam procitao postove u vezi nacina skolovanja iz Java-opsta diskusija…I ja sam takodje uplatio skolovanje u LinkGroup skoli i kako vreme odmice a proslo ke tri meseca vidim koliko ima propusta i vecina ljudi se zali na predavanja,azurnosti predavaca da pomognu itd…Radi se na zastarelom softveru i gradivo se samo nabacuje tako da se nema vremena da se sve postigne kako Bog miluje…I jeste euforija oko svega ovoga zbog para i to je lose jer se ne radi iz ljubavi vec iz interesa…Ja sam zavoleo programiranje i zelim da savladam sto i ulazem maksimum u celu tu pricu…Teorija nije problem ali praksa je nesto drugo(a ona je mnogo potrebnija)…Dosta ljudi je u zabludi ako misle da ce moci ozbiljno da se bave programiranjem nakon zavrsetka ovog skolovanja…Ja sam hvala Bogu svestan na cemu cu biti kada dodje peti decembar…

Uhvatio si exception ali nista nisi isprintao, zato nemas gresku. Zarad ovoga, sam stavio jdbc connector kod sebe, i jedini tu problem je bio sa classpathom.

Sta treba da uradim da bih dobio u NetBensu ispis iz te baze.tabele za koju radim upit?

Ne koristim netbeans, nego vim :wink:

Aham,hvala u svakom sliucaju.

Emacs foreva! :slight_smile:

Ivane, kada prelaziš na Linux? Kada oblačiš majicu? :slight_smile:

Treba u bloku koji hvata i obrađuje izuzetak da ispišeš grešku eventualno.

Jel znaš kako to treba da se uradi ili treba još nešto?

Resio sam problem…Izbrisao iz biblioteke jdbc conector i ubacio drugi file preko rar. folder opcije u samom projektu… Hvala puno u svakom slucaju,upornost se uvek isplati.A sto se tice majice Branimire druze moj,pa kriza je i male plate…Da zavrsim ovo kako treba pa neko zaposlenje i na kraju eto majice i to neke kvalitetnije. …