problem ne vidi mi particije prilikom instalacije ?

Imam w 7 instaliran,i imam 3 particije, jednu ostavio za mint, u live modu prepoznaje particije,al kad krene instalacija, odem na other da instaliram na tu particiju , pokaže mi da da je hard prazan, pokaže cijeli hard, ne prepoznaje particije?

matična je Gigabyte B75M-D3H

Preciziraj malo ako nije problem, koliki je HDD i da li imaš neformatiran-za linux ( unformatted ) deo na hardu i koliki je kapacitet tog ostatka ? Ako ti lakše, startuj Live, pokreni gparted i okači sliku.

500 gb je hdd, evo pogledaj slike

particije[/url] [url=“http://img543.imageshack.us/img543/9678/screenshotch.jpg”]instalacija

probao sam i sa ubuntu 12.4 i sa 13.4, isto sve

Onako kao friendly tip, trebalo bi da čisto informativno naglasiš barem da se radi o kandidatu za Mint 15cu i koju iso sličku koristiš ::slight_smile: .

Ne razumem se u Mintov instaler napamet, ali bi verovatno trebalo da ima neki manualni oblik gde će ti ih prikazati, verovatno samo by default ti ponudi tako da se instalira na ceo disk :chiffa: .

edit:Na yt klipovima vidim… kad te pita za Installation type, za dualboot treba da ideš tu na Something else ::slight_smile: .

[ATTACH]1531.IPB[/ATTACH]

da išao sam naravno na something else, i dobijem tu drugu sliku, gdje samo prikaze prazan hard…

Probaj u software sources da ukljucis Getdeb repoe, pa sudo apt-get update && sudo apt-get install gparted
Nakon instalacije udji u Gparted, pa vidi da li ce prepoznati. Ako prepozna probaj da napravis ext4 particiju na tom praznom mestu sto si ostavio, pa onda proveri da li ce je installer videti. :slight_smile:

EDIT:
I, naravno, posto je problem sa 15RC verzijom, bilo bi dobro da pokusas sa prethodnom, 13 ili 14, cisto da se vidi da li je problem samo u 15-ici. :wink:

Nije mi jasno to što kažeš da imaš tri particije “[font=helvetica][size=4][background=rgb(252, 254, 255)]imam 3 particije, jednu ostavio za mint[/background][/size][/font][font=helvetica][size=4][background=rgb(252, 254, 255)]” kada se vide samo dve (290+210), i disk je popunjen (reče da imaš 500Gb)???[/background][/size][/font]
[font=helvetica][size=4][background=rgb(252, 254, 255)]Obriši tu drugu particiju, ostavi ju kao ne particionisan prazan prostor pa startuj instalaciju.[/background][/size][/font]

skonto sam zbog čega je, uefi…pokrenuo windows u uefi i napravio particije instalirao…uglavnom uefi je bio krivac…rešenje ne instalirati windows u uefi modu, nego obično…