Problem oko botovanja Linuxa

ovako skunuo sam LInux mint 10 http://www.linuxmint.com/download.php x64 verziju narezao sve ok mi je instalirao sa tog istog sajta znaic oba sam skidao kao dvd verziju skinuo sam x32 ali rezao sam jedno 5 puta na 8x i na 4x ali pise canot load linux image tako nesto do cega to moze biti jer mozda do slike koje sam skinuo neverujem da je do dvda

Da li možeš telefonom da slikaš monitor kada ti izbaci grešku i ukoči u tom trenutku!?

Ili barem napiši potpunu grešku, jer kada kažeš “ili tako nešto” to nam jako malo znači i nemamo puno predloga do čega može biti.

P.S: Jel si probao mint 11 ili 12?

evo sta izbaci ne znam dal moze 11 na moj pc ja imam amd sampron 2800+ radi na 1.6 1gb ram i 512 grafiku

Problem je do CD/DVD-a

U čemu režeš!? Proveri diskove koje kupuješ, ja sam pre jedno 2 meseca pazario neke Kodak diskove od 20 diskova 16 je bilo neispravno… Mada tako mi i treba kada kupujem najjeftinije.

rezem na active iso burner i na Verbatiumov Dvd

A je l’ režeš kao iso odraz (sliku) ili raspakuješ iso pa onda režeš? I, ‘ajde, molim te ispravi naslov teme, da zvuči konkretno :wink:
Kada neko traži da lakše nađe šta ga interesuje. Ovako, ,Problem’’ ne kazuje ništa, je l’ da? :slight_smile:

Ovo pitam zbog toga što se desilo par puta da neko raspakuje iso sliku pa onda reže, što ne bi smelo da se radi.

ma rezem direktno sliku ne raspakujem nista mislim da sam nasao sta je problem

Podeli sa nama, možda će još nekom trebati.

ma narezao sam neki fajl tj sliku od 50 mb haha ali opet me zeza izgleda da cu morati da menjam pc moj hard ima bad secktore a skorije je bio na opravci ne znam sta cu

Nema sanse da ti iso bude manji od 600 i kusur megabajta (predpostavljam da to znas)…a nema potrebe za raspakivanjem, i pod winom i pod linuxom moze da se reze image fajl direktno.

I ja sam imao tih problema, znaci instalacija mi krene ide jedno vrijeme pa se srusi. Narezivao sam na neke DVD mislim da je hyundai u pitanju. Narezivano na dva dvd-a, problem isti. Pri ruci mi je bio i neki DVD-RW na koji sam narezao istu sliku kao i na predhodna 2 DVD, i instalacija je prosla bez problema. Naravno ukoliko si preuzeo kompletan iso.

Cim skinete iso, koji savetujem da skidate samo sa zvanicnog sajta distribucije, proverite md5sum
Tek onda uzmite i rezite iso fajl…
Cesto se desi da se sum ne poklapa, ili se iso ne skine lepo…