Problem sa apdejtom

Prilikom apdejta sistema imam problem.Koristim Mint 14. Izlazi obaveštenje: [SIZE=14px] Failed to fetch http://archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/k/kde4libs/kdelibs5-plugins_4.9.5-0ubuntu0.3_amd64.deb[/SIZE]
404 Not Found Inače mi više ne rade ni opera,ni Skype.Šta se štiklira ili odštiklira u softwer sources?

Mint 14 je mrtav, instaliraj novu verziju Minta, najbolje Mint 17.

Jel moram čistu instalaciju,ili može upgrade da se odradi na postojeću?

@ kostaivanja Ne znam da li može upgrade, ali čak i da može predložio bih ti čistu instalaciju, jer tako pobrišeš sve fajlove od stare 14-ice, koji prilikom upgrade-a mogu da ostanu…

Odavno nisam radio instalaciju,sećam se da sam pravio 3 particije,od kojih je jedna najveća,a dve manje.Valjda sam 80 GB izdvojio za Mint,pošto imam i Win 7.Jel se brišu sve tri particije Minta? I koju verziju da instaliram,do sada sam koristio KDE,koji je najprostiji?

Nemoj da brišeš particije, samo ih formatiraj.
Ako ti odgovara KDE, koristi KDE, a koji je najprostiji je individualno.

@ kostaivanja Slažem se sa Lacky-jem, sve je to individualno koji je najprostiji, ako se tvoje pitanje odnosilo na jednostavnost u korišćenju… Samo KDE okruženje je jedno od najvećih potrošača resursa i nije za slabije mašine… Mada ako si već koristio KDE verovatno da imaš jaku mašinu koja može da podrži… :smiley:

Imam jaku mašinu,nije to problem a i navikao sam na KDE.Sinoć sam probao Live Mint 17,nisam ga instalirao,kad budem imao malo više vremena.Medjutim,isti problem sa Skype.Instaliram ga,izbaci mi korisničko i pass za logovanje,ukucam podatke(sigurno su tačni,jer iste koristim i na Windowsu) i kaže da ne može da se konektuje na Skape?

To je do Skype-a! Moras instalirati poslednju verziju, cini mi se da je 4.3

Evo ima i tema otvorena:
http://www.foss.rs/topic/2843-skype-problem-sa-konekcijom/#entry45318

Da,moj je 4.1. Koja je moja distribucija Minta,Ubuntu?

Ne razumem bas najbolje pitanje?

Kad odem na li nk Skypa da skinem najnoviju verziju za Linuxa,moram da izaberem distribuciju:Ubuntu,Debian,Fedora Open Suse…Znam da je moja Mint,ili nije predvidjen Skype za Mint?Koliko shvatam,Mint koristi dosta od Ubuntu ili grešim?

Aha, da Ubuntu.

Moraću prvo da instaliram Mint 17,jer očigledno imam problem sa apdejtom pekidži liste.Ne mogu ni da apdejtijem sistem.

@ kostaivanja Instalacija traje negde otprilike 30 do 45 min, tako da izdvojiš to malo vremena, instaliraš i miran si…:smiley:

Instalacija nije problem,veliki je posao posle sredjivanje i instalacija programa.Ne mogu svi programi da se instaliraju preko Software managera,pa moram da se podsetim koji idu ručno,koji mogu preko Synaptic?Ako se dobro sećam,kad instaliram Mint,neću moći da dignem Windows 7 koji imam,pa kad to odradim u cmd,onda ne mogu da dignem Mint.Za sve postoji rešenje,samo što ne radim sve to stalno i treba mi ceo dan.

Kad instaliras Mint mozes da podignes Windows 7 pomocu gruba, a kad instaliras Windows onda ne mozes Mint bez dodatnih podesavanja.

Tačno,sad sam se setio da može pomoću gruba.Nisam to radio,pa od vremena kada je izašao Mint 14.Odradiću pa javljam.

Instalirao sam Mint 17 i opet kao i ranije isti problem.Ne mogu da se ulogujem lozinkom koju sam postavio prilikom instalacije.Isti slučaj sam imao i kada sam pre par godina instalirao Mint 14?Onda sam ponovo radio instalaciju,ali stavio na automatsko logovanje.Imali neko rešenje da ne instaliram ponovo?

Ne razumem, kako ne mozes da se ulogujes? Prvo ukucas svoje ime pa onda lozinku, ili kliknes na svoje ime pa kucas lozinku.Install-Linux-Mint-17-37.png

Nema mesta za ime,samo mesto za lozinku.Kad je ukucam,izadje gore u desnom uglu da nije ispravna?Baš takav je prozorčić.