problem sa compizom na cinnamon 1.4

Kada podesim sve u compiz config settings manageru kako treba, nakon promene window managera komandom compiz --replace, izgubi mi se bottom panel (ostanu vidljivi samo prozori). Pogledajte screenshot. Zna li neko zašto se ovo dešava? I kako da se to namesti?

Cini mi se da podrska za Compiz nije implementirana u Cinnamon radno okruzenje. To se izbegava iz razloga da se ne narusi stabilnost sistema. Cinnamon se bazira na Gnome Shell koji koristi Mutter, tako da ne znam bas kako bi se u tu pricu uklopio Compiz.

pazi compiz radi super, samo fali bottom panel.

Verovatno je to posledica nekompatibilnosti. Pregledao sam zvanicni Mint forum, nigde se ne navodi da je Compiz kompatibilan sa Cinnamon radnim okruzenjem.

Pa moguće, u svakom slučaju ne verujem da je preveliki problem u pitanju čak šta više, siguran sam da će to biti rešeno u skorijoj budućnosti. Možda čak i mint 14 to popravi s obzirom da compiz radi odlično i pod LinuxMint 13, samo ima taj jedan bug koji sam naveo. Hvala na komentarima i istraživanju koje si radio.

Hvala tebi za ovako interesantnu temu. Voleo bi i ja da Compiz radi na Cinnamonu, al stav developera iz Minta je da to dovodi do nestabilnosti sistema. Zbog toga do sada nisu radili na programu i implementaciji. Na Mate okruzenju i XFCE okruzenju radi sasvim pristojno. Videcemo da li ce u narednoj fazi razvoja pokusati da urade nesto na razvoju CCSM u Cinnamonu.

Slažem se sa tobom, videćemo! a do tada ostajemo dosledni mintu ! :slight_smile: