Problem sa gasenjem.

Pozdrav!

Sasvim odjednom i bez veze nece da mi se ugasi komp kada pritisnem Leave > Shut Down, samo se restartuje i to je to. Jel zna mozda neko kako to da se resi?

Hvala !

Поздрав, можеш ли бити мало прецизнији, који систем је у питању? Рестартује се у смислу као да си уместо Shut Down изабрао Restart?

Koristim Linux Mint KDE okruzenje. Bas tako, kao da sam pritisnuo Restart.

Видим да ниси једини са тим проблемом http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=49&t=118094

За сада на жалост нема решења колико видим…

Да ли си исти тај систем успевао раније да угасиш без проблема, па је одједном почело то да те зеза, или је тако од прве инсталације?

Da, ranije sam ga gasio sasvim normalno. I odjednom primetim da nece da se ugasi, nego se restartuje.

Једино ми пада на памет да пробаш из конзоле да угасиш… ако ни тад неће, стварно не знам, сачекај да се јави неко стручнији

sudo shutdown -h now

Upravo sam i to probao i opet se upali sam. Jedino da probam da reinstaliram sistem. Ja koristim Mint 14, znam da je on na verziji Ubuntua Quantal, ne znam da li da probam sa starijom verzijom?

Пробај Минт 13, он би требало да је стабилнији… ја сам га користио и лепо је радио, а чуо сам доста негативних критика о четрнаестици…

He he, dok si pisao post ja sam vec krenuo u download, probacu svakako, iskreno ne znam ni sam zasto sam instalirao 14-icu :slight_smile:

Ајде срећно :smiley:

Hvala ! :smiley: