Problem sa JAVA-om pri placanju racuna online

Imam problem pri placanju racuna online na sajtu Banka Intesa-e.
Naime u WIN bez problema placam racune a u Linuxu kad pokusam (bilo u FF bilo u Chromiumu) izbaci mi poruku:

Uputstvo za instalacioni paket za Javu 7 Update 51 za MAC OS X i LINUX platforme
Ukoliko imate instaliranu verziju aplikacije Java 7 Update 51 ili noviju verziju, a u slučaju da ne možete
da izvršite plaćanje uz pomoć Mini CD-a, potrebno je da odgovarajući „.jar“ file pod nazivom
DeploymentRuleSet.jar, koji ste preuzeli u file-u, iskopirate na sledeću lokaciju:
/etc/.java/deployment

Ja kada otvorim folder .java tu ne postoji taj folder. Ja sam pokusavao da ga napravim i prekopiram taj .jar fajl u njega ali i dalje ne upevam.

Ima li ko resenje!?

Samo me jos to koci da potpuno ukinem WIN.

Hvala

Поздрав, пре свега добро дошао на форум.
Нешто ми је сумљива оа локација која стоји у упутству, пре бих рекао да се налази у home него у etc директоријуму.
Пробај да уђеш у home, па притиснеш ctrl+h да ти се прикажу скривени фајлови и фолдери па ту потражи фолдер .java и у њему фолдер deployment, ако је ту ископирај у њега то што ти стоји у упутству, а ако није ту онда га креирај па копирај.
У случају да ти не дозвољава копирање, врати се поново у home фолдер (један корак уназад) па десни клик на .java фолдер и опција отвори као администратор, тражиће ти лозинку, откуцаш је и онда креираш фолдер и копираш.
Затим пробај да се одјавиш, поново логовање, па пробај.
Ако неће, мораћеш ипак да сачекаш да ти се јави неко стручнији, али у сваком случају сигуран сам да ћеш прећи на linux. ::slight_smile:

Milane, hvala puno, uputio si me na pravu lokaciju, znaci folder nije bio u root-u vec u home.
Medjutim bilo je izgleda potrebno instalirati Oracle Javu, pa sam koristio i ovo uputstvo:

http://cybergibbons.com/uncategorized/quickly-installing-sunoracle-java-in-linux-mint-15/

I uspeo sam.
Tako da ako nekom bude zatrebalo evo dobitne kombinacije :slight_smile:

Драго ми је да сам био од помоћи.
Рекох ти ја да ћеш ти прећи на linux.
И ја сам пуно пута на овом форуму добио помоћ и увек се радо враћам на њега, тако да буди сигуран да си на правом месту.

Već postoji tema u vezi Intese: http://www.foss.rs/topic/2441-linux-mint-16-i-intesa-online-banking/#entry42143

Bilo bo dobro da se spoje, i da razmenimo iskustva.