Problem sa postovima

neznam sta se desava od danas cim napisem post…nece da ga prikaze…

Odma mi napise

Your request timed out. Please retry the request.

I svaki put tako…

Onda dobijem ovako nesto…

http://img7.imagebanana.com/img/uzhu710w/thumb/forum.mintsrbija.comraznoactionpost2.png

I kad ja uradim reload on me baci na podforum a ne na stranu gde sam pisao…

nadam se da cete to srediti…

Do juce je sve super radilo…

To, za vraćanje na stranu na kojoj si pisao moraš da podesiš, ako već nije podešeno u PROFIL -> PODEŠAVANJE IZGLEDA, pa čekiraj opciju VRATI ME NA TEMU NAKON SLANJA

Kako odgovaraš na poruke putem “brzih odgovora” ili ideš na dugme odgovori!?

EDIT: Sada sam isključio opciju “Omogući lokalno čuvanje kolačića” kakom bi isključio i najmanju sumnju ako problem dolazi od korisnika. Opterećenje servera je minimalno, čak cele nedelje nije prešlo 5.0%

Par puta se sada i meni desilo…

U svakom slučaju isključio sam brze odgovore sa dodatnim opcijama jer moguće da oni prave grešku kako bug iz prošlih serija nije ispravljen, ali nisam još siguran 100%. Isto tako poslao sam mejl tehničkoj podršci u USA koja nam hostuje servere jer sam primetio nešto lošiji odziv danas, kao da je server opterećen tj mašina na kojoj je server ne radi izgleda kako treba.

Čekam odgovor (~2h) pa javljam ovde šta se dešava.

ispod postova ima odgovori tako odgovaram. i dalje imam probleme kad odgovorim. nisam siguran da je do mene. juče je sve radilo bez problema.

evo i na androidu isti problem…

Kakva je danas situacija sa postovima? Jel se nešto popravilo?

Kontaktirao sam podršku i oni kažu da je sa serverima sve u redu, testirali su moj sajt i rekli da se preko 60 proxy servera na svetu naš link vidi za 0.23s

Vrlo verovatno je neki trenutni problem bio na serveru pa je usled poremećaja usledio lag tj prerano isticanje sesije namenjene za određene radnje. Jer problem sa ja iskusio i u Administracionom panelu ovde na forumu kada sam podešavao ove Info Vesti u header-u, takođe mi je prijavio da je sesija istekla.

Uglavnom ovaj “problem” koliko sam video na support SMF forumu je veoma čest i kod ljudi koji imaju sopstvene VPS-ove ili dedicated servere. Naime problem uzrokuje php.ini koji u većini slučajeva ne dozvoljava re-writte pa SMF ako dodje do greške pošalje upit za re-writte, server za PHP to odbije i onda se dobije greška koju ste juče mogli i vi i ja da vidite.

SMF kao rešenje za skriptu koja će da vrti forume se meni lično ne svidja i nikad mi se nisu ni sviđala ova besplatna rešenje, jer je podrška kada dodđe do problema veoma slaba i loša.

U planu je da se pređe na IPB skriptu koja će da trči po forumu. Kako ta licenca košta $270 u ovom trenutku to malo slabije ide dok se ne skupe finansije za prelazak i potpunu migraciju na forum sa plaćenom podrškom i pluginovima koje ne može da radi baš kako ko stigne.

To bi bilo od prilike to.

Мене зеза цитиранје, кад изаберем ту опцију отвори се само прозор као за брзи одговор, нема смајлија, нема избора фонтова, коде тагова итд.
Смета ми кад нешто пишем и урадим go back из ватрене лисице, после тога go forward назад на текст који сам писао а њега више нема. То колико капирам је насетовано и има везе са чувањем кеширања које је сетовано у поставкама форума, то сам приметио на убунту-рс и мислим да је сад исправљено а сад видим да се то и овде дешава, једноставно се заборавим да користим табове, јер је овако са go back брже.

Ubaciću ponovo plugin za “Quick Replay” da možete da vidite u potpunosti u brzim odgovorima i stilove i smajliće (jer u default postavkama to nije omogućeno i brzi odgovori su ovakvi kakvi ih sada vidite, nakandno mora da se ubacuje plugin, ali nema veze opet ću ga ubaciti).

Što se tiče keširanja, ta opcija je omogućena na forumu i meni ta opcija radi, trebalo bi i tebi.

Malo sam čeprkao po PHP-u i mislim da sam našao uzrok problema za “sesiju”… Od sada kako bi se uverili da radi sve kako treba, molim vas da koristite brze odgovore i ako primetite da se opet pojavljuje greška (mada nebi trebalo) javite ovde.

Pozdrav

evo ja samo da probam jel radi…

Ja ove brze odgovore nisam video uopste pre…hahaha…ili nisam obracao paznju ili mi je bilo umanjeno…

e evo ga…sad je ok

Hvala…

Да ли теби цитирање зависи од jquery.com и tapataltdetect.js?
http://img7.imagebanana.com/img/scq4ugcj/thumb
/screenshot_052.png

Кликно сам цитирање и даље нема смајлија и осталог. Кеширање сад ради, пробаћу све ситуације.

Smajlije imaš kada ideš na dugme “ODGOVOR” nema ih u brzim odgovorima.

Ne koristimo jQuery i taj tapa drugi :wink:

jquery.com блокира NoScript на форуму
tapataltdetect.js блокира Adblock на форуму, колико се сећам чак се и појављује у поруци кад пишеш са Blackberry мобилног

Čekaj ti blokiraš sa nekom extenzijom skripte na forumu? Koje to skripte ti blokira ta extenzija!?

TapaTallk je mod koji omogućava čitanje i slanje poruka na forum putem mobilnih telefona (andorid, iphone i blackberry)

I ja imam neke blokere ali mi forum na oba računara radi kako se očekuje.
Na jednom računaru nije linux (ne terajte me da kažem koji je sistem :wink: ) a na drugom računaru sam koristio i lmde i čist mint i sa različitim okruženjima i starije i novije verzije i to sve od kako forum radi!

Pa najbolje da ko koristi takve blokere stavi naš forum na allowed listu da bi izbegli moguće probleme.

Најосновнији додаци:
NoScript :: Add-ons for Firefox
Adblock Plus :: Add-ons for Firefox
http://forum.mint-srbija.com није блокиран али прилепак addthis.com је блокиран

addthis.com is a kind of malware… It aint harmful but it collects some kind of info which make some sites stall… solution is to install adblock …

Koristim i ABP i Ghostery i ponekad uključim i NoScript. Svi dodaci postoje i za linux i za w**dows.
Kao što kažem nemam tih problema.