Problem sa Sleep modom na ubuntu

Pozdrav svima. Nov sam na ovom forumu pa neznam gde da postavim ovo pitanje. Instalirao sam na desktop računar Ubuntu Budgie 18.04 LST ali nikako ne uspevam da namestim sleep mode.

1 Like

Sta je to sleep mode?

Suspend, Hibernate ili šta god kako bi računar išao u sleep

Nece da udje u supend? To obicno radi bez problema, osim sto budjenje ume da trakira.


Mislim da je ovo sto ti treba.

Ubuntu Budgie koristi Budgie desktop ne Gnome. Problem je tu tome što ja imam opciju gde da izaberem i Suspend i Hibernate ali jednostavno neće. Proverio sam podešavanja u BIOS-u, povećao swap fajl međutim nisam rešio problem.

https://wiki.ubuntu.com/UnderstandingSuspend
a ovo jel pomaze?

da li ti iz terminala uopste radi
sudo systemctl suspend
?

Ne. Potpuno isto mi se dešava kao i kada kliknem na Suspend, ekran ode u sleep ali računar nastavi da radi. Danas sam i reinstalirao system, povećao i swap particiju ali nisam rešio problem.

swap ti ne treba za suspend. Nego to sto nece da spava verovatno ga neki drajver koci, e sad koji moras journalctl da gledas sta ga budi

potencijalno smo utvrdili da nema veze s budgie gui-em, vec ceo suspend ne odradi posao do kraja, moguce da nesto ceka kao sto je @Branimir_Maksimovic napomenuo.

da li ti radi gasenje ili restart? da li to odradi do kraja ili i tu “zakuca”?

Ovaj problem se i kod mene desava ali sam resio time sto sam promenio drajver za graficku ako se ne varam.

Gasenje i restart rade normalno. Ne zakucava tu. Probao sam i sa drugim distroima na sekundarom disku i isto mi se desava. (fedora, opensuse, mx)

Probacu ovo. Hvala na predlogu :slight_smile: