Problem sa SuperTux

Ja sad ne znam da li ovo treba da ide ovde ili u delu foruma app, ali imam sledeci problem.

Kada instaliram supertux2 ili super tux cart, pri pokretanju pojavi mi se sivi prozor koji ne mogu nikako da uklonim dok se igrica pokrece u pozadini. Prozor zauzima istu povrsinu kao i prozor igrice. Jos ako uzmem full screen , tamo gde se bira u options, onda mi se upropasti rezolucija , predje na 800 x 600 cak i kada iskljucim igricu. Pa moram posle da idem u settings sve da vracam.

Imam laptop, linux mint 14 cinnamon

Jel ima neko slicne probleme?

Jel si instalirao možda drajvere za grafiku?

Koji model laptopa imaš?

Lenovo G550… Za drajvere ne secam se… U stvari , secam se da sam pogasio notifikaciju za update i drajvere da me ne uznemirava… A zbog cackanja po sistemu sam 3 puta instalirao sistem pa ne znam da li sam i zadnji put instalirao drajvere… Moracu da proverim kuci, ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim…

Hmmm, ja i ne znam kako se instalira drajver… Pre je bila ona app koja te obavestava o novim drajverima. Mislim da mi ranije verzije nisu nudile drajver za graficku samo za vajrles… Te app nema vise, izbacena je koliko vidim. Nasao sam po opcijama da mogu da instaliram samo drajver za vajrles… A graficka mi je integrisana Intel.
Tako izgleda nije do drajvera…

Jockey nije više u igri, ovako se instaliraju dodatni drajveri

Additional drivers

To install additional drivers, please run the “Software Sources” tool from “Menu->Preferences->Software Sources” and click on the “Additional Drivers” tab. The tool used in previous versions of Linux Mint (Jockey) was discontinued upstream in Ubuntu.

Koji je izlaz komande

lspci | grep VGA

da vidimo koji Inel VGA

Probaj sa isključenim Cimet efektima da pokreneš igru.

Možeš dodati xorg-edgers ppa

sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa

pa ažuriraj sistem, možda ima nekih poboljšanja za Intelove grafičke.

Ovo je pomoglo… Hvala.