Problem sa točkićem miša u Lxde-u

Kolege, da li neko zna kako da ugasim opciju da kada okrećem točkić na mišu po radnoj površini da taj postupak ne menja radne površine u Lxde-u? Ne postoji neka opcija da se to ugasi koliko sam razumeo, već izgleda mora da se menja .conf file… ali nzm kako… :smiley:

EDIT:

Rešio sam to tako što sam otvorio ~/.config/openbox/lxde-rc.xml fajl i obrisao sledeće linije:

Sada kada pomeram točkić preko radne površine ništa se ne dešava…:smiley: Nadam se da će ovo nekome pomoći…:smiley: Takođe se nadam da neko ko ima više iskustva može da potvrdi da je ovaj metod rešavanja ovog problema dobar…:smiley: Bar se nadam da ništa loše nisam uradio što sam ove linije koda obrisao…:smiley:

Tako se i isključuje.
Taj lxde-rc.xml je glavni conf fajl Openbox-a ( window manager @LXDE ), tako da ništa nisi pogrešio. :wink:

@Ćofi Hvala na odgovoru…:smiley: Toliko me je nervirala ta opcija, stalno sam podešavao da imam samo jednu radnu površinu kada koristim lxde… Ranije nisam smeo toliko da diram po .conf fajlovima…:smiley:

Nema na čemu. :hi:

Tip @conf files:

Prvo backup, pa onda čačkaš. Ako zezneš, vratiš original >>> nema da te boli glava i možeš da čačkaš i da se igraš do mile volje. :wink: :slight_smile:

@backup Upravo to sam uradio ovoga puta… Nisam baš bio siguran u ovaj postupak, pa sam prvo kopirao ovaj lxde-rc.xml fajl…:smiley: