Problem sa zvukom

Ljudi pomaga nece mi zvuk. :frowning: Danas je radio normalno, a sada ulazim na yt ono nema zvuk, palim player ono nema ni tu. Stvarno nzm sta mu je jer nista nisam dirao sto se tice zvuka.

restartovao sam komp. i sada je sve uredu. Nadam se da se nece ponoviti.

Opet ja…
Ovaj zvuk nastavio da me zeza.
Evo sada palim komp. i zvuk opet nece :frowning:

Slobodno obrisite ovaj topic posto sam sa sobom pricam [SIZE=14px] [/SIZE] :wacko2:

Ukoliko neko ima slican problem evo kod koji je meni pomogao:

sudo alsa force-reload

koju karticu imas?

uradi ovo:

otvori terminal, i kucaj:

alsamixer

trebaju mi poslednjih cetiri “slota” da vidim, sta ti je stiklirano, a sta nije. znaci, ne prvi, nego poslednjih cetiri.

ovo? :wink:

zar to nisu prvih par komada? idi sa [kako se to zove na tastaturi, stao mi mozak…]* onim strelicama tj. treba ti strelica —> i teraj da vidis sta jos imas tamo. imas ti jos tu slotova**. meni treba poslednjih toliko, koliko si sada pokazao.

*right keyboard cursors

**slajder

axam, nisam provalio da ima jos :smiley:

nadam se da je ovo?

ima ih dosta. hm… da imas kao i ja audio karticu, bilo bi lakse jer svaki put kada instaliram sistem, moram da ukljucim alsamixer da bih cekirao da li mi je jedan slider ukljucen. kod mene je ‘external’ ukljucen, ali to nista ne menja ako iskljucim-ukljucim.

pitanje, da li imas sada zvuk ili ne? jel koristis pulse audio mixer? to je onaj mali zvucnik u desnom cosku. jel ti npr kada otvoris taj mali zvucnik podeseno:

hardware tab/analog stereo duplex

edit:
ovo je za alsamixer kada kroz terminal podesavam: ja imam slider: audigy A i kada to ukljucim - imam zvuk, kada iskljucim - nemam.

edit2:
jel imas nesto kada gledas taj terminalni program alsamixer, nesto sto lici na ime tvoje kartice da se zove? nesto tipa… ‘aliA, aliB…’

trenutno imam zvuk. Kada sam upalio komp nije imao, pa sam komandom(koju sam naveo u prvom postu) resi, mada nije uspelo iz prvi pa sam nekoliko puta uneo i proradio je zvuk.
Sto se tice onog zvucnika u cosku podesena mi je jacina na 70, takodje ima opcija “sound setings” i padajuci meni “output device” gde ima “buit-in audio Analog stereo” koji je izabran.

koja ti je kartica inace? jel integrisana ili nije?

edit:

znaci nemas nista tipa: Ali1, Ali2… kada otvoris ‘alsamixer’ iz terminala?

jel ovo?

~ $ aplay -l **** List of PLAYBACK Hardware Devices **** card 0: M5455 [ALi M5455], device 0: Intel ICH [ALi M5455] Subdevices: 0/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 0: M5455 [ALi M5455], device 2: Intel ICH - IEC958 [ALi M5455 - IEC958] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0

cini mi se da je to integrisana audio kartica, ali nisam siguran. u svakom slucaju, bitno je da ti sada radi. kao sto sam napisao, kada instaliram sistem, da bi mi proradila audio kartica, moram prvo da udjem u alsamixer kroz terminal i da cekiram jedan slajder koji nije cekiran, i tek onda mi proradi, stavise, ne moram ni da primenim komandu:

alsactl store

sto se inace savetuje kada podesavas alsamixer kroz terminal

Kako god, vazno sada radi. :music:
Hvala na pomoci i utrosenom vremenu :wink:

Dodaj komandu da se izvrši svaki put kada se sistem podiže. Evo kratak tutorijal:

  • Otvori Startup Applications Preferences
  • Pritisni Add
  • Name: PulseAudio ; Command: pulseaudio -start ; Comment: Pošto neće samo da krene.
  • Pritisni Save

Nadam se da je od pomoći.

ja imam malo drugačiji problem. kada uključim great little radio player i kada startujem neku radio stanicu zvuk je maksimalan i krči.
onda uđem u opcijama za zvuk i u applications samo smanjim i pojačam zvuk i dalje sve radi kako treba.
ima li neko ideju šta se dešava?