Problem sa zvukom

Ljudi pomaga nece mi zvuk. :frowning: Danas je radio normalno, a sada ulazim na yt ono nema zvuk, palim player ono nema ni tu. Stvarno nzm sta mu je jer nista nisam dirao sto se tice zvuka.

restartovao sam komp. i sada je sve uredu. Nadam se da se nece ponoviti.

Opet ja…
Ovaj zvuk nastavio da me zeza.
Evo sada palim komp. i zvuk opet nece :frowning:

Slobodno obrisite ovaj topic posto sam sa sobom pricam [SIZE=14px] [/SIZE] :wacko2:

Ukoliko neko ima slican problem evo kod koji je meni pomogao:

sudo alsa force-reload

koju karticu imas?

uradi ovo:

otvori terminal, i kucaj:

alsamixer

trebaju mi poslednjih cetiri ā€œslotaā€ da vidim, sta ti je stiklirano, a sta nije. znaci, ne prvi, nego poslednjih cetiri.

ovo? :wink:

zar to nisu prvih par komada? idi sa [kako se to zove na tastaturi, stao mi mozak…]* onim strelicama tj. treba ti strelica —> i teraj da vidis sta jos imas tamo. imas ti jos tu slotova**. meni treba poslednjih toliko, koliko si sada pokazao.

*right keyboard cursors

**slajder

axam, nisam provalio da ima jos :smiley:

nadam se da je ovo?

ima ih dosta. hm… da imas kao i ja audio karticu, bilo bi lakse jer svaki put kada instaliram sistem, moram da ukljucim alsamixer da bih cekirao da li mi je jedan slider ukljucen. kod mene je ā€˜external’ ukljucen, ali to nista ne menja ako iskljucim-ukljucim.

pitanje, da li imas sada zvuk ili ne? jel koristis pulse audio mixer? to je onaj mali zvucnik u desnom cosku. jel ti npr kada otvoris taj mali zvucnik podeseno:

hardware tab/analog stereo duplex

edit:
ovo je za alsamixer kada kroz terminal podesavam: ja imam slider: audigy A i kada to ukljucim - imam zvuk, kada iskljucim - nemam.

edit2:
jel imas nesto kada gledas taj terminalni program alsamixer, nesto sto lici na ime tvoje kartice da se zove? nesto tipa… ā€˜aliA, aliB…’

trenutno imam zvuk. Kada sam upalio komp nije imao, pa sam komandom(koju sam naveo u prvom postu) resi, mada nije uspelo iz prvi pa sam nekoliko puta uneo i proradio je zvuk.
Sto se tice onog zvucnika u cosku podesena mi je jacina na 70, takodje ima opcija ā€œsound setingsā€ i padajuci meni ā€œoutput deviceā€ gde ima ā€œbuit-in audio Analog stereoā€ koji je izabran.

koja ti je kartica inace? jel integrisana ili nije?

edit:

znaci nemas nista tipa: Ali1, Ali2… kada otvoris ā€˜alsamixer’ iz terminala?

jel ovo?

~ $ aplay -l **** List of PLAYBACK Hardware Devices **** card 0: M5455 [ALi M5455], device 0: Intel ICH [ALi M5455] Subdevices: 0/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 0: M5455 [ALi M5455], device 2: Intel ICH - IEC958 [ALi M5455 - IEC958] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0

cini mi se da je to integrisana audio kartica, ali nisam siguran. u svakom slucaju, bitno je da ti sada radi. kao sto sam napisao, kada instaliram sistem, da bi mi proradila audio kartica, moram prvo da udjem u alsamixer kroz terminal i da cekiram jedan slajder koji nije cekiran, i tek onda mi proradi, stavise, ne moram ni da primenim komandu:

alsactl store

sto se inace savetuje kada podesavas alsamixer kroz terminal

Kako god, vazno sada radi. :music:
Hvala na pomoci i utrosenom vremenu :wink:

Dodaj komandu da se izvrŔi svaki put kada se sistem podiže. Evo kratak tutorijal:

• Otvori Startup Applications Preferences
  • Pritisni Add
  • Name: PulseAudio ; Command: pulseaudio -start ; Comment: PoÅ”to neće samo da krene.
  • Pritisni Save

Nadam se da je od pomoći.

ja imam malo drugačiji problem. kada uključim great little radio player i kada startujem neku radio stanicu zvuk je maksimalan i krči.
onda uđem u opcijama za zvuk i u applications samo smanjim i pojačam zvuk i dalje sve radi kako treba.
ima li neko ideju Ŕta se deŔava?