Program za skeniranje hardvera

Jer postoji neki program sa kojim mogu skenirati pc da vidim koje me komponente zezaju jer kada sam instalirao Linux mint 10 x64 sve je skidao sa pacage menagera i nsita me nije zezalo ali posto je moj pc 32bitni skinuo sam i mint 32 i ubantu 32 ali nece sa pecage menagera da skida te wine te javu kaze nepostoji ta ip adresa sa koje hocu da skinem i naravno posle intalacije ubantua izbacio me je bad sectore na mom hdd a skorije je ciscen

Instalacija paketa nema veze sa hardverom. Ako je problem sa hard diskom dovoljan je i Disk Utility koji verovatno imate na sistemu. Lako možete proveriti hard disk pomoću te aplikacije.

http://www.dodaj.rs/t/n/R1/17TITNbR/disk.jpg

ma skenirao sam sa HDD renegerator nije mi izbacio nista i isao repair nista mi nije izbacio

Ako Vam je sistem 32-bitni, pitam se se samo kako je mogao da radi sistem na 64 bita koji ste ranije imali. Promislite malo…:wink:

Svakako što se toga tiče, sistem Vam je 64-bitni i možete koristiti obe arhitekture, i 32 i 64 bita.

Problem sa paketima je softverske prirode i ako nije prisutan od same instalacije verovatno ste nešto loše “iščačkali”. Ako je problem prisutan odmah nakon instalacije sistema, verovatno nešto nije u redu sa instalacionom slikom koju ste nasnimili na CD što niste mogli videti ako niste proverili ispravnost diska.

E sada, ako je sa instalacionom slikom sve u redu, pitanje je šta ste tačno podešavali i na koji način doveli do nefunkcionalnosti tih izvora paketa. Pa da bi Vam pomogli moramo znati više podataka o tome.

Za početak, navedite kako ste tačno pokušali da instalirate te pakete i da li imate problema i sa instalacijom drugih paketa. Kao i kakve ste korake preduzimali kada su u pitanju izvori softvera, ako ste ih preduzimali i na taj način nešto loše odradili.

pa 64 sam instalirao ali neke igrice su mi imale mutnu sliku a sto se tice 32 bitnog probao sam i preko terminala i preko softere manager i isto se desavalo neki programi mi nisu hteli da rade a to su wine i java

Čekajte, nisu hteli da rade ili nisu hteli da se instaliraju?

ajde ovako intaliracu opet linux mint x32 i slikacu sta izbaci pa da vidimo ako moze da se resi

Ako se problem i dalje javlja, nemojte ponovo instalirati već nam “slikajte” to što sada vidite.

sad sam intalirao x32 linux mint i sada sve radi evo sta mi je izbacio disk utilitiy

ali zato moj procesor stize do 90 posto kad sam na nekom chatu i tako da necu igrati nista na njemu da ga ne preopterecujem dok ne uzmem pc nov

Mala napomena:

Kad slikaš radnu površinu, to možeš da učiniš klikom na taster PrintScreen, ne moraš da slikaš aparatom ili telefonom, a i preglednije je :wink: