Programi koje koristimo preko Wine-a

U temi pišemo o programima koje koristimo preko Wine-a.

Navesti na kom distrou je program instaliran, verziju Wine-a, verziju samog Win programa i kako sve to zajedno funkcioniše.

Ja igrice pretežno teram u wine :connie_oldman_cleanglasses: . Mislim da sam ih poterao nekoliko stotina u zadnjih 5-6 godina :connie_pumpkinsmile: . Jel se računaju igre ovde kao programi - zabavni programi? :connie_cat_in_the_hat:

:connie_pumpkinsmile: Igrači, šiš odavle u temu …http://forum.mint-srbija.com/topic/119-igre-preko-wine-a/

Uglavnom tightvnc.exe klijent, btest.exe i winbox.exe - ova dva poslednja su Mikrotikovi alati - rade odlično, sa istim bagovima kao i na vindozi (winbox ako se izađe na X ne pamti podešavanja, a ako na exit onda pamti) , ali u poslednje vreme neće da mi startuje winbox.exe na desktopu; mislim da je to otkad je instaliran mono. I na lapu i na desku je Mint 13 MATE x64, wine je 1.4.

Eh, da, i totalcommander - trial verziju :slight_smile:

Обавезни ImgBurn, Foobar, Monkey’s Audio, WhereIsIt и Mp3tag, понекад покренем TC мада углавном то ради Крусејдер а нешто што не може одради Дупли. Скоро сам набацио и PhotoShop чисто да се нађе ако нешто на брзину радим и не могу у Гимпу да завршим.

Wine 1.5.16. Notepad ++ 6.2 Baguje ali ne toliko da ga prestanem koristiti.

Користим Bulk Rename Utility са Wine 1.4, а раније и Интернет Експлрер 6, због електронскиг банкарства (сада то више није потребно, бар не код Интезе).

Gotovo ni jedan program ne koristim preko Wine ili ostalih emulatora iliti kompatabilnih lejera, jednostavno ne volim da radim emulaciju windows platforme i uvek se trudim da radim na Linux baziranim platformskim rešenjima, obično su neka rešenja dosta lošija od Windows-ovih ali nekako imam odbojnost da teram programe preko Wine-a (osim igrica koje svremena na vreme poteram tu).

jedini program koji bi imao smislo (za moje potrebe) poterati preko WIne-a i koristiti ga jeste Notepad ++ jer mu nema premca na tržištu!

Имаш одбојност јер си нашао пристојну алтернативу тим програмима али постоје програми који уопште немају или је алтернатива неупотребљива. Као што су теби игрице (ето, ја бих ландо могао да кажем да ми је одбојно да терам игре преко емулатора) и донекле тај notepad који и на оној платформи има и боље алтернативе али си ти навикао на њега.

Ni ja nikada nisam instalirao Wine, a nešto i nemam potrebe sve što sam radim kao što kaže Vladimir trudim se da radim na Linux baziranim platforskim rešenjem. A nešto ga ne bih ni koristio kad sam već na linux-u, valjda stavar principa :slight_smile: dok sam na linuxsu ništa windows i ako nisam neki zagriženi linux korisnik .

Picasa 3, ImgBurn 2.5.7.0 ( zbog rezanja 8.7 GB dual layer dvd )

Lubuntu 12.04

Wine 1.5.16 verzija

Sve radi bez greške !

Pa da - za sve za šta postoji alternativa bar zadovoljavajućeg nivoa - ne koristim wine: ali, winbox i btest su jednostavno nezaobilazni alati za rad sa mikrotik routeros-om, i nemaju nikakvu postojeću zamenu ni za koji *nix: čak i na sajtu piše da se na linuksu koristi win verzija pod wine-om. (webfig mikrotika ne smatram uopšte zadovoljavajućom zamenom).

Pa Wine sam koristio toliko davno da se i ne secam za sta sam ga koristio sem za igru Shaya.

LinuxMint 13 Xfce

Preko Win-a koristim: AdobePhotoshopCS5,Office 2010,Formatfactory i jos neke sitnije.

Kako pokreces Photoshop CS5 na Wine. Meni non stop pada i nece nekad da se upali!

Evo skini ovo:

:connie_oldman_cleanglasses:

@[member=‘energetika’] jer je realtivno nov član, ima usmeno upozorenje jer sam danas dobre volje inače bi za ove linkove dobio minimum 10 dana na klupi za odmaranje. Ubuduće pazite šta kačite i kakve linkove ostavljate neće tolerisati ubuduće pirateriju.

Pritiskom na registraciju ovde na forumu saglasni ste da ste pročitali pravila ovog foruma, prema tome nemojte posle da se iznenadite jer je vaša stvar da li ćete ili nećete zaista da pročitate pravila foruma.

alo nemoj brate na temu da kacis :)) posalji mu preko PP tu nece niko da se cima
aj zz na greskama se uci :stuck_out_tongue:

kolika je mogućnost da može da se potera neka verzija corel-a preko wine. Da nije slučajno neko probao

@tomislavbre

Ovde su opisana iskustva:

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=440

Pre par godina, probao sam Corel 9 na tadašnjem Debianu i radio je solidno.