Puce gnome a ja radim sa cimetom

Stize update Firefoxa, sve vreme radim sa Cinnamonom. Uradim gasenje , posle kresnem masinu i onako bezveze odaberem Gnome umesto Cinnamona, podize se Gnome ali nigde nicega osim praznog desktopa. Ja ga nabode, radim sve vreme sa Cinnamonom a ovo ode u …, neverovatno :wink:

Posle instalacija mog Minta, gnome sam koristio dok nisam instalirao update, grafiku i cimet iz repozitorijuma. Posle toga nisam više ulazio u Gnome malo posle nove godine. Sada sam prvi put ušao od tada baš da vidim šta se dešava, jer sam i ja sinoć dobio neke updetove, i Gnome je i dalje tu kakav je i Cimet (ikone, pozadina…)

Kako misliš prazan desktop? Nema ikona ili opšte dobijaš crn desktop!?

Dobijem Mint Pamel - reklamu sta sve moze, conky i sliku pozadinu koju sam odabrao. Desni klik radi, da udjem u terminal ali sta cu ja tamo kad ne znam sta da mu radim. ALT+F2 ne radi, CTRLA +ALT+ Backspace resetuje x i dobijam login gde vratim da me baci u Cinnamon. Ali sad ima zez u Cinneminu, sve sto oznacim-cekiram ili dugmence sve dobije rozu boju, e da sam braljao po tome ali takve perverzije se namestaju u Gnome2 a Cinnamon je samo fork Gnome2. Pre neki dan mi iskljuci notifikaciju Quassela, sad ovo, malo cu da oladim, sve je to rovito, mesana salata, 2 forka: Cinnamon i Mate, 2 gnome2 sa i bez Compiza, 1 Gnome3. Mnogo je, namerno nisam ulazio ni koristio nista osim Cinnamona da nebi doslo do nekog preplitanja ali ne vredi, prava mesana salata. Nek se krcka meni je prekipelo…

I nekog razloga ne pokrece gnome-shell. Probaj reinstalaciju iz Synaptica, a ko ne radi i dalje onda se pokrece sa

gnome-shell --replace

skript za dodavanje gnome-shell u startup aplications

ln -s /usr/share/applications/gnome-shell.desktop /usr/share/applications/gnome-shell.desktop gconftool-2 -s /desktop/gnome/session/required_components/windowmanager "gnome-shell" -t string

Nadam se da ce ovo raditi posao

Hvala @Shankly iscupao sam se tako sto sam vratio u Cimetu “vruci cosak” sa dole levo na gore levo. Posle toga gnome se je nekako podigao sa ludackim izgledom panela ali dovoljno da bi statovao gnome tweak i ponovo potvrdio vrednosti koje tamo stoje. Posle toga gnome radi dobro iako ga ne koristim, Cimet sam ponovo vratio “vruci cosak” dole levo i vise jedno vreme necu da trosim svoje vreme. Nocas sam ostao do 4h pokusavajuci to da sredim i da promenim ikone koje mi se ne dopadaju. Shvatio sam da imam slobodu onoliko koliko su keru puslili duzinu lanca, ne mogu da menjam to sto hocu, ne nalazim set ikona koji bi bio bez tih crnih ikona, jednostavno neko je nametnuo taj trend, nametuo mi je poluzavrsene proizvode, izvodi na meni eksperiment, svaki upit na internetu u upitu kojem trazim kako da maknem monohrom ikone daje mi upravo suprotno kako da ih utrpam svuda i na svakom mestu.

Ja da sam na tvom mestu nebih više čačkao CSS fajl od tema, viš da ti je haos napravilo od sistema :wink:

Ne cackam ja CSS-ove, svaka tema ima svoj cinnamon.css. To sigurno nije napravilo haos, samo sam stavio u moju temu cinnamo.css ono sto je gazda Cleo postovao, stavio sam to na mesto gde treba kao i u default temi, prvo find gde treba ubaciti icopy/paste ne gresi. To sam radio mnogo ranije preo ovoga, masina je restartovana, gasena itd, posle toga dolazili su update i onda se OS pogubio jer i cimet i gnome koriste neke delove-programe koji su ideticni samo sto u cimetu npr. imas opciju gnome-shell jel je isti prog ali je ona nedostupna. Ladim od linuxa, ko sta radi ja samo stelujem, sad se i onaj drugi pogubio Ikey-ov, vidi mrezu ali mene ne vidi, samo sam mu povremeno dozvolio da uradi update. Lepo moj drugar stavi neki OS, zagrizen za linux, nikad ne radi update, tera dok ne vrisne, posle udari format ili kupi novu masinu.

Danas je dosta tema updetovano na 1.4 pa pokušaj ponovo :wink:

I opet sam ostao do 4h, Space Odyssey 1.2 tema pisalo je da je kompatibilna sa 1.4, sad ne pise, mislim da nisam toliko lud da skidam i nesto i sebi pravim posao. Nije vise poenta ni u kompatibilnost, te zezancije koje se ubacuju nisu neka vrhunska nauka pa da ja koji sam napisao stotone hiljada linija koda ne znam da upotrebim editor i copy/paste. Uz tu temu ako se to moze nazvati temom, treba i GTK tema i podloga, GTK kao ide na /usr/share/theme ali malo sutra iz nekog razloga je ne vidi, na ~./themes gde idu i cimet teme tu je vidi. Ne znam kako to moze da se zove tema, ako neko pamti ko je mojih godna postojale su teme na dodatnom diksu za XP, kad izabere temu bila je secam se Leonardo sve se skocka iz jednog poteza, podloga, kursor misa, prateci zvukovi, ikone, menu; to se moze nazvati temom a ovo za mene su neke kockice koje ce da se sloze ili ne. Ne pada mi na pamet vise da stavljam “teme”, moja u koju sam stavio tih par redova koda koje je Cleam dao lepo radi, kad budem bio zaludan onda cu umesto one slike + da stavim sliku glavu vola i to ce opet da radi, samo je bitno ime. :wink:

http://img6.imagebanana.com/img/790wjkso/thumb/Screenshotat20120317183808.png

Jedimo svemirski brod izlece samo iz levog gornjeg vruceg coseta, sad da se pokriju sve opcije trebao bi menjati malo vise koda i dodati slicica u temu

Za gnome 2 su bile takve teme, da se instaliraju iz terminala, resetuješ xorg i ono sve živo promenjeno, ali toga više nema, barem za sada.