Rasberry pi i koristenje bilo kog tableta kao touchscreen panela

Pozdrav društvo imam jedno pitanje za vas?
Da li je neko od vas koristio rasberry pi u nekoj od varijanti kao platformu a ekran mu je bio neki tablet sa touchscreen funkcijom - bilo da se radi o android tabletu ili osx - odnosno ios.
Znaci povezivanje samog rasberry pi sa bilo kojim tabletom.
Šta je potrebno od hradvera a šta od softwera po mogučnosti da ne bude ništa zahtevno več nešto što je rutina i praktično.
Da li neko ima neku ideju ili predlog o ovom što sam vam napisao.
Voleo bih da čujem neku vašu ideju na ovu temu.
Hvala svima na odgovorima.

1 Like

Skoro svi ekrani za Raspberry imaju touch. U početku je bilo i onih bez ali ih se sada sve manje. Prvo što možeš da pogledaš je zvanični Raspberry-jev ekran od 7" koji radi odmah bez drajvera

2 Likes

Hvala na odgovoru ali mene zanima povezivanje sa bilo kojim tabletom koji ima svoj touch displej - primer tipa tablet radi ali zbog nemogucnosti update on je praktično neupotrebljiv - premda je tehnički ispravan.U principu koji interfejs upotrebiti da se povežu dva uređaja i na jednom od njih dobije slika.
Da li se i kako može Raspberry Pi povezati sa bilo kojim uređajem tog tipa i kako od običnog android tebleta pa do ipada od 1 generacije pa nadalje.Jer nama treba samo lcd panel datog uređaja time uređaj nastavlja da živi i da na njemu bude windows - linux ili nešto treče što korisniku treba mislim da je ideja jako dobra.

1 Like

Pogledaj konektore na Raspberry-u pa ća ti biti malo lakše da nastaviš pretragu. Npr, za 4B

  • 2 × micro-HDMI ports (up to 4kp60 supported)
  • 2-lane MIPI DSI display port

Verovatno će mnogo teže biti doći do podataka o konekcijama za ekrane na tabletima

2 Likes

Nisam odgledao ali po naslovu bi moglo da bude zanimljivo

2 Likes