Rawhide i GNOME 3

Rollin’, rollin’, rollin’

Furam malo Fedoru Rawhide, sviđa mi se, sem što Eclipse odbija da radi i što imam male problemčiće sa radeon drajverom :slight_smile:
Linux 3.14 je sasvim dobar, samo da najzad poprave bag sa radeon power management-om. Na prelasku iz 3.12 u 3.13, power management za radeon je istovremeno stavljen da bude uključen po difoltu i - pokvaren. Veselo :slight_smile:

Nego bre, iznenadio sam se koliko je gnome 3 postao fin otkako sam ga poslednji put koristio. Tweak Tool je sazreo, gotovo sve sad može da se konfiguriše po volji, ne pokreće se predugo, prijatno je i opuštajuće.

Vreme je došlo da prestanemo da pljujemo novi gnome! :slight_smile:

Meni nikada zamerka na novi Gnome Shell nije bila na njegovoj brzini već na tome što je to okruženje namenjeno tabletu a ne desktopu.

Oličenje kako bi trebalo da izgleda klasično desk okruženje jeste XFCE, KDE, MATE, Gnome 2 i tu se priča završava. Daleko od toga da je G3 loš, samo… po meni mu nije namena desktop već tablet kao i ubuntuov Unity, što je jednom i Mark priznao da su planirali “tablet-look” okruženje a ne desktop.

Ma stavim mu plank i super je za desktop :))

Kad stavis dock, ostalo ti i ne treba :slight_smile:

Pošto sam kukao ovde za Eclipse, samo da javim, stigo apdejt i Eclipse pristao da radi :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: