Razvoj TRIOS-a.

Pozdrav, zanima me koliko ljudi radi na razvoju sistema TRIOS i ko su oni? Da li je sistem pod aktivnim razvojem i koji su planovi za buducnost? Ne zamerite sto ovo pitam, ova distribucija mi deluje zanimljivo i zaista me vuce da je instaliram.

Pre toga moram da budem siguran da nece da se “ugasi” razvoj i podrska kao za par manjih distribucija koje sam ranije koristio, trazim nesto stalno/stabilno…

Neće. Ima i svoj repo i sve :smiley:

I ostali su imali… :smiley:

Ne malerisi covece :smiley: :slight_smile:

Zdravo i tebu GNU {1f403}

Trenutno nas nekolicina ima na TRIOS-u svaki čačka nešto u šta je ubeđen da najbolje radi :smiley:

Da, pod aktivnim razvojem je što možeš videti i u support temama čak i kada nema neki paket koji korisnik traži @Dragan ga izbilda i ubaci u repo, jer je naš TRIOS malko spcifičan odnosno unikatan nema systemD i radi sa OpenRC kao init-om, što se do sada pokazalo toliko stabilnim da naša alpha verzija je zapravo finalna verzija samo nas mrzi da prekucavamo build info kako bi neverne tome imale o čemu da pričaju, ovako neka misle da nikad neće dobiti final :smiley:

Planovi za budućnost su svakako razvoj i dalje i jačanje zajednice i konstantno smo u traganju za ljudima koji mogu na bilo koji način aktivno da doprinesu unapređenju i razvoju TRIOS-a bilo putem marketinga, donacija, učestvovanja, pomaganja oko pakovanja, čišćenje od systemD, bildanja, artwork-a, custom skriptici… gotovo sve što može da donese + projektu svako je dobrodošao ko ima iskrene i dobre namere.

Nije sada da teram na svoju vodenicu… ako ako ti je stabilnost primarna… DOBRODOŠAO U TRIOS SVET!

Ako nije tajna, koji su to “ostali”?

Zahvaljujem Vladimire, nadam se da se necete predati :slight_smile: Ako vam nije tesko, izbacite osvezeni ISO sa finalnom verzijom. Verujem da bi ste time dobili vise korisnika, ne mozes da verujes koliko taj status alfa, beta itd uticu na izbor distribucije kod mnogih ljudi.

@Dragan Par komada zapravo od kojih sam vecinu koristio… Jedino za archbang nisam siguran da li je imao svoj repo, davno to bese… Crunchbang, Archbang, SolusOS i Fuduntu… Verujem da ih ima jos ali su meni ovi poznati.

Najverovatnije sam se pogrešno izrazio…kada sam pitao “koji su to ostali” mislio sam prvenstveno na tvoju konstataciju iz prve poruke:

Pre toga moram da budem siguran da nece da se “ugasi” razvoj i podrska kao za par manjih distribucija koje sam ranije koristio, trazim nesto stalno/stabilno

Usput…repo kao mesto gde se smeštaju sopstveni paketi je nešto što smatram obaveznim elementom svake iole ozbiljne distribucije, ili bar one koja pretenduje da bude takva.
Bez sopstvenog repoa, nijedan projekat ne priznajem kao “distribuciju”, u najboljem slučaju može da se nazove custom iso.
Postoji i tehnički razlog/objašnjenje odakle ovakav moj, po nekima možda i previše tvrd stav vezan za repoe, ali ne bih da ga ne elaboriram previše ovde.
Ako bude potrebno, može da se otvori tema u tehničkom delu, vezana za različite mehanizme/osnove na kojima repo može biti zasnovan.

Kad smo kod razvoja… da li se planira prelazak na xfce4.12?

Prelazak postojeće vrzije (Mia) na xfce 4.12 ne…verzija Kata (bazirana na Stretch) svakako da.

Bogami, Stretch je već prilično blizu da postane stabilan… nadam se da neće biti veliki posao čišćenje paketa…

Kako koji…nekada pomislim da ću se namučiti, a dezifenkcija se završi za 5 minuta, bukvalno :slight_smile:
Ponegde naletim na minu, mislim da ću brzo završiti, a onda se to otegne danima…najsvežiji primer je Enlightenment E21, nikako mi ne uspeva (za sada…) da ga konfigurišem i spakujem bez systemd, iako configure deluje banalno…

Debian

Čekamo TRIOS za mobilne Anbox Lets You Run Android Apps on the Linux Desktop :p:D:yum:blush:.

I kako ovo radi? Da li mogu da se instaliraju android aplikacije?

@stepski vuk Sve piše tamo, a da dodaš apk pa instaliraš.

Ok, hvala. Cim nadjem malo vremena i sam cu probati da instaliram da javljam utiske.

@Miki
Pokretanje na desktopu aplikacija namenjenih mobilnoj platformi otprilike može da se uporedi sa vozikanjem motorcikla tamo-amo na šleperu u pokretu, i isto toliko je besmisleno :smiley:
@Anbox
Jednako je besmisleno da pokušavam da ga očistim od uljeza…oni koji misle da postoji samo systemd i/ili upstart, da se isključivo na taj način pokreće LXC i da su to jedini “regularni linux sistemi” ne zavređuju moje poštovanje…
anbox-installer/installer.sh at master · anbox/anbox-installer · GitHub