Redshift -Deepin-

Pozdrav svima. Pre par dana sam instalirao kineski linux -deepin- u principu sistem je veoma brz i lep. Ono sto stvara problem je program redshift. Naime kada ga pokrenem on automatski podesi lokaciju i to sve, aktivira se, ali mi podesi osvetljenje na najjace, a pritom kada zelim da smanjim to osvetljenje gasi se redshift sam od sebe. Da li je to neki bugg i ima li neko ideju kako bih ovako mogao da resim. Hvala na odgovoru.

koristim deepim ali nikada nisam koristi taj program.

A da ne koristis mozda Nightshift, to mu dodje kao fabricki program neka zamena za redshift al ne kapiram kad radi i da li uopste radi :smiley:

upravo sam instalirao pomenuti program ( redshift), automatski je podesio lokaciju i sve ostalo. u info pise sledece: color temperatures: 5500K, period:daytime. njegove automatske postavke meni ne smetaju. Ovo je prvi put da koristim ovaj program. Hvala na preporuci:)

Nema na cemu :smiley: Dok sam bio na win koristio sam f.lux i kada sam presao na linux nasao sam mu alternativu (redshift). Program sluzi da prilagodi osvetljenost ekrana dnevnom svetlu. Postoji color temperature daytime i nightime. Daytime je 5500K, a nightime je 3500K po defaltu.

deepin je odlican sistem, ja sam prezadovoljan, koristim ga vec 5 meseci pre njega sam koristio ubuntu.