reinstalacija

Da li ce mi reinstalacija Mint12 ostaviti sacuvan epodatke na /home ako ga ne formatizujem. Posle uletanja 1.3.1 Mint se totalno rasturio, pokusa sam deinstal 1.3.1 pa pomovo instal, deinstal gnome-shella pa ponovo instal, rezultat katastrofa. :wink:

Ako imaš odvojene particije, trebalo bi da sačuva…

Uradio sam reinstalaciju ali je sve isto, znaci na home cuva neka podesavanja za Cinnamon i gnome-shell. I dalje ene mogu da promenim ikone, nema ikone-slova za jezik. Sad treba covek da baci pasulj i da pogodi gde je to strpao i kako se resetuje ili brise. :wink:

Kad vidim koliko se mučiš sa ovim i kolike živce imaš prosto mi dođe da batalim sve na čemu radim i da zajedno krenemo da tražimo rešenje.
Počeo sam i ja da se nerviram.

Brate, ja nešto radim na Chrunch-u i ne smem da prekinem, valjda će da se završi do 01h. Mogu posle da ti pošaljem moj /home i da probaš da uporediš. Sad, nemam ja sigurno sve instalirano kao i ti, ali možda može da pomogne… Je l’ da šaljem?

Јеси ли приликом нове инсталације поставио корисничко име које је различито од корисничког имена које је претходно коришћено?

Својевремено сам имао проблем на Убунтуу 11.10, када би ми се десна половина екрана одједном изгубила (поцрнела). Како дати проблем никако нисам успео да решим (јер уопште нисам дошао до закључка шта га је изазвало) прибегао сам за другим решењем. Пошто је на том систему постојао још један (не sudo) налог, покушао сам да се помоћу њега пријавим на систем. Дати проблем се није појавио. Све је било у реду. Проблем сам решио тако што сам направио још један кориснички налог (чије је име различито од претходно коришћеног) за себе, доделио му sudo овлашћења, а затим проблематичан налог и обрисао.

Ovo je vec ludilo, keyboard applet ne radi, nema ga nigde, wather applet nece a radi, network speed nece a radio , sve legalnoskinuo prekjuce sa njihovog sajta.
Userbname sam sratvio isto kao i pre. Ovo je ludilo ako ovako treb ada izgleda linux onda je windows majka za sve to. U zivotu nisam ovoiko reinstalira linuksa, radi pa onda samonesto pocne za zeza, onda ili stigne update pa se sve sredi ili ode ovako u p.m.

Ако си корисничко име, како кажеш, ставио да буде исто као претходно, онда си џабе кречио, односно реинсталирао систем. (Да не буде забуне, кречио си џабе јер ниси форматирао /home партицију). Предлажем ти да направиш нови кориснички налог (у постојећем систему) па видиш да ли ће се тада подешавања вратити на она подразумевана.

Пример.

Претходно стање:

/home/dragan

Ново стање након инсталације (без форматирања /home партиције):

/home/dragan

Разлика између претходног и новог стања не постоји.

Да џаба сам кречио, сад сам направио новог корисника, апплет за промену тастатуре-језика ради али сад не ради време, нетспид и цпу монитор. Ово је већ сизифов посао, фајлови са хоме ми требају, нема више где да их трпам. Сад не капирам да су јуче радили а данас не раде, нови усер, нове поставке.

Александре било је у гноме2 кад се деси овакво залуђивање једноставно решење да се обришу 4 конфигурациона фајла на јусер директоријуму, сећаш се тога. Највероватније то може и сад али је проблем који су то фајлови јер сад имамо дистрибуцију која је мешана салата гноме2 и гноме3, код једног је гцонф а код другог дцонф, кад је мени полудео ништа није радило ни у гноме2 ни у гноме3. Вероватно решење је брисање тих конфигурационих фајклова али треба сазнати који су то фајлови. :wink:

rm -rf .gnome .gnome2 .gconf .gconfd