Remix OS

Šta mislite o Remix OS-u? Android na računaru? Da li će to uspjeti?

What’s Remix OS for PC? Remix OS for PC is built on the Android-x86 - Jide Technology

EULA (negativna strana):
eula.jpg

Android na računaru ne zadovoljava osnovne potrebe korisnika. Imao sam Asus Transformer koji je i Win OS i Android (skida mu se ekran pa nezavisno radi kao Android), bilo mi je jako konfuzno i teško tako da ja nisam prisalica Androida na računaru, suviše je jednosavan i ne nudi sve ono što prosečnom korisniku treba.
A uz to nisam prosečan korisnik pa mi je baš smetalo, zato ga nisam dugo ni imao.

@Sreten
Dijelim mišljenje sa tobom, mada ovo je možda jedini način da krajnji korisnik nativno ima MS Office i još neke aplikacije. Po meni ovo bi bilo odlično da mogu raditi i sa Android i sa nativnim Linux (tipa TriOS) aplikacijama.

Nisam koristio Remixj OS, da se odmah ogradim, samo sam preneo neke svoje utiske o korišćenju Android platforme na računaru.

Samo čekam kad će neko takav os ispeglati dobro i izbaciti ga, idealan je za USB. Remix OS juče probao, šta ja znam još je on u nekoj alpha fazi treba tu peglanja. Ne radi mx player promena načina unosa tastature nije radila. Na usb 2.0 pri dizanju izabacuje obaveštenje kao da je spor prenos. U minimalnim zahtevima po njima preporučuju USB 3.0.
Nisam imao ni jedan USB 3.0 da probam ali prepostavljam da bi botao dosta brže. Zanimljiva stvar je ta kad digne sistem strašno je brz i stvarno lepo izgleda. I mnogi se žale posle kreiranja USB botabilnog da neće da pokrene se.
Ja sam uspeo proradio je, samo ću ga nabaciti na USB 3.0 da vidim ima li kakve razlike.

Djubre koje ima 98% guglovih proizvoda teško da se može nazvati “operativnim” sistemom.

Pogledao sam par snimaka sa YT-a i ono je neko našminako da apsolutno izgleda kao Windows 10.

Bez namere da ispadnem neko zakeralo jer, priznajem, nisam testirao Remix OS, možda stvarno radi savršeno, ali ovo je pobedilo:

eula.jpg

Kosta je dao odličan savet :slight_smile:

Ako ste i dalje odlučni u namjeri da isprobate Remix OS, preporučujem vam da ga izolujete od svojih ličnih podataka, što sam i ja uradio.

You agree that you irrevocably waive any and all ownership, legal and moral rights to your user content.

:rofl:

“(Mož’) da ga pljugaš druže Stojane!”… :finger::smiley:

Zove se Remix jbt. ?! o_O
Pa ne bi ga probo :smiley:

Ni ja ne volim Google nešto posebno i vjerujem da će neko u budućnosti napraviti sličan sistem Remix-u koju će biti potpuno očišćen od Google-ovih proizvoda :smiley: Tako da je ovo za prvi korak solidno :slight_smile:

To je i meni zapalo za oko, iskreno glupo ime za OS :rofl:

Da, njihovi sistemski zahtjevi uključuju USB 3.0 tako da da ćeš dobiti jako brz OS. Po meni dobar je za USB, ipak za HDD ne :slight_smile: