RemixOS - based on Android-x86

Bogami, ja malo špartao internetom u vidu linux postova i naletim na ovaj svež os. Dušu dalo za unapredjivanje, jer od standardnih paketa ima samo bash i kernel. Pa ko voli da budzi sistem od nule i ucestvuje u mladom timu kineza, nek se pridruzi. Necu da prejudiciram, jer iso tek skidam na disk, ali osecam da ce sistem moci da se podesi.

Sta me je privuklo? Upravo to. Kernel i bash, nista vise mi i ne treba, ali imaju neke standardne aplikacije kao i svaki linux, videcu kako su to prepakovali. Inace koriste .deb paket menadzer.

Kazu da je sistem brz kao munja.

Moracu da ga probam, pa ako sve bude kako valja, eto mene da kreiram lokalnu zajednicu. Nemoj neko da mi uzme ideju. ! Cu da bijem. :slight_smile:

Ma to je andorid prepakovan da radi kao desktop, ništa što već nismo videli, neki kažu da ista ekipa radi kao na Joli OS odnosno da su to isti ljudi na tom novo projektu.

Kako su ga reklamirali na sajtu njihovom, auuu, ovo je cist promasaj. Na amd arhitekturi ne radi, na intelu radi, ali pojede dva giga memorije caskom i puno problema, prakticno neupotrebljivo. Jeste da kinez stoji iza projekta, isti onaj koji je android lansirao, ali ovo ne ferca na desku.

Tragamo dalje za ljubimcem…

D. Data collection:

To help us improve the user experience of the installation tool, we may collect date regarding your device type, ISO file version, tool performance, and button clicks.
This data is strictly confidential and will only be used for product design.
No personal data will be collected.

Phoenix OS for x86 - Phoenix OS Slično, ali puno bolje.

Meni nije jasno kakav je to us***i linux koji mora da se instalira iz wintenda?

[SIZE=4]How to install the system[/SIZE]
Download the setup program of Phoenix OS (x86). Double click the setup program on Windows. Select the installation method via setup from the USB drive or install to hard disk on the operation interface. Click to view the installation guide.

U takvom slučaju đubre ne zavređuje ni da se proba, kamoli nešto više…

To nije Lindza to je Android. Inače su smradovi jer nema ISO varijanta… pa sam morao kod rođaka!!!

rofl-3g.gif

Pa ono jeste Android baziran na Lindzi, ali je Google toliko obogaljio kernel… da to više i nije Linux. Kaže to su uradili jer mobilni nema dovoljno memorije da skladišti ceo Linux kernel. A za one predinstalirane Google aplikacije smarače ima mesta…