[REŠENO] Gaupol (bag)

Ne podize se Gaupol. Gresku koju dobijam sam prijavio na [email protected]. Odgovor na mail sam dobio. Mada verovatno nisam to prijavio kako treba. Nemam iskustva sa prijavljivanjem bagova!

https://bugzilla.gno…g.cgi?id=677814
gaupol | general | 0.19.2

Osmo Salomaa changed:

What |Removed |Added


Status|UNCONFIRMED |NEEDINFO
CC| |[email protected]

— Comment #1 from Osmo Salomaa 2012-06-10 15:19:22 UTC —
Hmmm…

(In reply to comment #0)

locale.setlocale(locale.LC_ALL, “”)

This is what Python documentation recommends be done. “This sets the locale for
all categories to the user’s default setting (typically specified in the LANG
environment variable).”

http://docs.python.o…ocale.setlocale

Locale: sr_RS.ascii

Is your locale really set to that? Can you write Serbian in ASCII? To my
knowledge ASCII lacks the necessary accented characters.

What is the output if you type “locale” at a terminal?

Nisam trenutno kuci! Sutra cu da dam vise informacija! Takodje nijedan Conky ne mogu da pokrenem. Mislim da je problem do ovog “Locale”?

cleardot.jpg

U pitanju je bag odmah da ti kažem.

Prosledi ga ako imaš otvoren nalog na https://launchpad.net/ jer će ga mnogo više ljudi videti i razmotriti.

probaj sa gksu opcijom…probaj dal ce da pokrene…

gksu gaupol

nekad gksu opcija pokrece program koji inace nece da radi pod nornalnim nalogom… nije resenje problema, ali ume da bude korisno…

Proradio! Probao sam ovu komandu “gksu gaupol” i video sam da treba da ga instaliram. Posto sam da deinstalirao! :slight_smile: Odradio sam odmah instalaciju putem terminala i sada program radi! Neverovatno kako se problem resio takoreci sam od sebe!

NIje se resio sam od sebe…nego preko komande gksu pokreces program sa admin privilegijama, i program koristi sasvim druga setovanja od onih iz tvog home foldera. I veoma cesto ume da resi problem. Kao sto sam vec rekao meni je ko zna koliko puta proradio program koji inace nije hteo.

Ok! Medjutim nisam ga pokrenuo putem te naredbe. Samo sam ga ponovo instalirao. Ovog puta preko naredbe u terminalu. Pre bih rekao da je reinstalacija resila problem!