[REŠENO] Pomoc oko grafike

Za pochetak da kazem da sam pochetnik koristim linux vec godinu dana ali nisam neshto vichan vec sam obichan korisnik ( internet, obrada fotki i tako to ) i prvi put nailazim na neki ovakav problem.
Instalirao sam linux mint 13 (maya) instalacija je proshla savrsheno bez ikakvih problema.
Nakon instalacije sam uradio update i instalirao drivere za “ati Radeon HD 2600 pro” koje mi je ponudio sam linux.
Sve je bilo ok dok nisam resetovao komp chim sam ga resetovao sistem nije hteo da se podigne izbacio mi je neke greshke koje bash ja i ne kontam
Fotkao sam i okachio sam fotke pa vidite.
E sad ima jedan suludi problem.
Ugasim komp prikachim stari samsungov monitor od 17 incha i komp se upali bez problema sve radi ugasim komp prikachim benq od 21 inch prijavi mi ponovo problem.
Ugasim komp upalim ga sa samsung monitorom radi sve… ne gasim komp otkachim samsung monitor prikachim benq monitor slika se pojavi i sve radi chak ga i prijavi kao benq monitor…pa sad meni to uopshte nije jasno kako i zashto …
Molim pomozite… jer ne zelim vishe nikad da koristim windows…
Unapred zahvalan!

Poveži komp tako da možeš da radiš, zatim pogledaj uputstvo iz posta br.4 na ovoj strani

http://forum.mint-srbija.com/topic/65-reseno-ati-podrska-drajver/page__hl__fglrx#entry580

Cilj je da se vratiš na open galium drajvere, ako nemaš preke potreba za ati vlasničke.

e uspeo sam hvala puno… a sad ako mozesh da mi pojasnish sta gubim sto ne koristi ati drivere ? ako imash vremena ako ne nikom nishta :connie_crazyperson:

Apsolutno ništa ne gubiš. Ati vlasnički drajveri se koriste u slučaju kada neka aplikacija to zahteva ( igrica npr.), ili u slučaju da sistem ne prepozna automatski VGA, te moraš instalirati vlasničke drajvere ( ati, nvidia ), što kod tebe nije slučaj. U principu i sa vlasničkim drajverima sve bi trebalo da šljaka, ciljam da kažem, ne znam tačno šta je uzrok problema koji si opisao. Mi smo na neki način problem zaobišli, ali cilj opravdava sredstva :connie_crazyperson:

Ma kako god bitno je da mi sad sljaka komp i da ne moram da se vracam na windows :connie_crazyperson:
Hvala josh jednom :wink: