[REŠENO] Telenorov modem?

Do sada sam koristila (na W) Telenorov modemčić za internet, ali on ne funkciniše na Linux Mint!? Naravno, već sam zvala Telenorov korisničski servis i rekoše mi da zaista radi samo na W, a na L ne, međutim u međuvremenu mi je @Tdr napisao sledeće na mojoj u podforumu za upoznavanje:

E sad, ja ovu temu na forumu nisam pronašla, što ne znači da ona ne postoji. Zato molim nekog da me usmeri ka njoj plz.

A razlog zašto insistiram na bežičnoj varijanti, a ne bih se nikako upuštala u kablovske ili ADSL konekcije je taj što imam sitnu decu i užasava me pomisao da razvlačim dekametre kablova po kući, a sa druge strane sam i prilično mobilna i treba mi taj modem funkcionalan, bre. Eto, pa pomagajte da proradi ako može ikako!

Tema:

http://forum.mint-srbija.com/hardware/telenor-modem/

Ako nazoveš telenorov kor. servis to je kao da si pitala polu ćopavu babu na pijaci šta je to Linux.

Što napisa, @pavik pročitaj temu pa ako negde zaškripi tu smo :slight_smile:

Pa, nekako sam imala baš takav utisak nakon poziva… :slight_smile:
A sad ću da pokušam da rešim situaciju prema uputstvima. Naravno, javim se ako zaškripi.

Nije zaškripalo! RADI! Konektovana sam, odoh da tapšem sebe po ramenu. :slight_smile:

Eto ga, uradismo nešto korisno, našla si rešenje i ono najbitnije u celoj toj priči, ti SAMA si ga rešila uz pomoć saveta. Bravo :slight_smile:

Probao sam da odem na ovaj link ali ne radi… izgled da ta tema više ne postoji.

BTW, Sutra putujem za Šid i postoji velika mogućnost da počnem tamo da radim. Upravo proveravam kakva je pokrivenost VIP i Telenor signalom. Stari komp ostavljam kuci i verovatno cu tamo nakon par meseci da kupim neki lap top i da uzmem VIP ili Telenor internet… Tako da bi bilo jako dobro da se napravi opet tema u kojoj će biti objašnjeno kako da se te spravice instaliraju u Linux okruženju, tu mislim na sve modeme koji se mogu naći kod naših mobilnih provajdera.

EDIT
Izvinjavam se… našo sam temu… još samo da testiram neki od modema na mint 13