Rezolucija

Boga mi, iscimao me je Mintiša na desku. Gomila sitnica ali nerviraju a ja sam perfekcionista. Za ovo ne znam ni kako bih tražio po Guglu, pa rekoh da vidim da se nekome od vas nije slično dešavalo. :slight_smile:

Dakle ovako, komp i TV su povezani i često, pošto gledam filmove online, prebacujem browser na TV i gledam u full screen-u. TV je podešen kao extended monitor u rezoluciji 1024x768. Problem je u tome što kada kliknem na full screen na videu, prebaci mi sliku u full screen-u na monitor. Kada ugasim full screen, browser je na TV-u. Ista podešavanja i rezolucija su u Vindozi i nema problema. Ne znam šta bi moglo biti… Ima li neko slično iskustvo?

Najbolje da navedeš bar malo više tehnikalija, tako je lakše da se izoluje problem :chiffa: .

Mint sa kojim okruženjem? Koja grafička i drajver? Preko čega gledaš filmove online i sa kojim browserom? Koristi se flash, java… ili ne?

Jel se dešava isto i van browsera tj. sa plejerom kada gledaš filmove?

I ne shvatam baš i to zašto se thread naziva “Rezolucija”? Jel se promeni rezolucija kad izađeš iz fullscreen ili kako?

Tema se zove tako jer zapravo ne znam u čemu je problem a pomislio sam da ima neke veze sa rezolucijom. :smiley:

U pitanju je Mint 13 KDE, ATI Radeon HD 4890 (ona sa kojom sam se drndao ceo dan :)), chromium browser… Koriste se i flash i java. Van browsera se ne dešava, tj. kada prebacim player sve je ok.
Bilo koji “video” sajt da je u pitanju isto se dešava, osim YouTube-a. Na njemu ne vraća full screen na monitor ali je slika jako sužena.

Zaista nemam predstavu šta je u pitanju…

Malo glupo pitanje sa moje strane, obzirom da sve nove grafike imaju HDMI. Pa da li si povezao tv sa grafičkom preko HDMI kabla ?

@drinx

Da. :slight_smile: