Saznaj ko te prati na internetu

Mozilla je izbacila dodatak koji može da vam pokaže ko vas u datom trenutku, pri poseti određenom sajtu prati i prikuplja informacije.
Dodatak.

Evo, pogledajte koliko njih mene prati svakog dana pri poseti sajtova koje posećujem svaki dan (bar jednom dnevno):

[attach=1]

Otprilike, duplo više kružića ima ovde, možda i više…

Baš ću da proverim, nešto me interesuje… Imam neke dodatke sa kojima se, navodno, spisak onih koji te prate smanjuje dosta. Ajde javljam rezultate.

:wink:

E, pa otvori neki sajt :slight_smile:

[spoiler];)[/spoiler]

znaci kad odes na bdevetdva sajt prati te sto djavola… :wink:

Ova dva izdvojena, kod mene, gore, na slici, su Slackware Srbija i Ubuntu-rs… Ispada da su oni najčistiji :wink:

Koliko ja vidim sa tvog screenshot-a posle fb,google i twitter najzesce cvoriste je B92!? Zanimljivo. A pun im Tehnopolis privatnosti na netu :wink:

Bilo kako bilo, ja sam zaključio da ti je džaba svih dodataka za anonimno krstarenje internetom, google i facebook (a i drugi) su uvek tu, iza ćoška :wink:

Za ovakve stvari postoji jedna fina skripta tj plugin (ima i za chrome i FF) “Stop Tracking” kada to instaliraš nemaš više problema…

Sa ovim programom ja na B92 dobijam NULA pratilaca…

A kam da nabavim tu skriptu? :wink:

Koliko treba ovome da ucita ko me prati? Posto sam na forumu iz Opere, otvorio sam FF i kopirao link za download, instalirao, pokrenuo/podesio i klik na dugme - ono crno sve, sto je i logicno, nista nisam otvarao, sem add-ons taba i jednog blank taba. I ostade to upaljeno, ja malo po forumu trolujem :wink: i setim se da treba da ugasim browser koji ne koristim, kad tamo:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/search/?q=tracking&appver=10.0.2&platform=linux

Je l’ to ova prva, Do Not Track Plus? Ako je ona, nju sam danas instalirao i stvarno je smanjila broj pratioca, ali pojedini sajtovi i dalje prate. Tu su B92, i još neki vezano za vesti, ali tu je i Mint Srbija :wink:

Mint Srbija prati jednio ako si ulogovan, ti to ne prati u smislu da skuplja podatke već aktivnost na forumu beleži :wink:

Nisam se lepo izrazio možda :wink: Prosleđuje podatke Lugonsima i Slackware zajednici Srbije.
Evo slike sa aktiviranim dodatkom:

[attach=1]

Zaista je smanjeno, ali ne sasvim :slight_smile:

Kmamuz kod mene to ne radi, uvek 0. Mislim na dodatak sa Vladimirovog linka koji je prvi na listi ponudjenih. Izgleda da ja to sasecam sa necim dtugim, ko ce ga vise znati.

@Dragan99

Probaj Ghostery. Znam da radi na većini pretraživača.

Ja koristim Ghostery…

Јел то оно мало плаво у десном ћошку, сад видим имам га :wink: