SB400 Audigy2 problem

Taman se ponadah da sam nasao sistem, koji cu moci da podesim kako meni odgovara. Sa compizom kao upravnikom prozora, pogadjate radi se o Mintu13 Maya Mate 64 bita. Kad ono problem, batali compiz i slatkise za oci. Imaces sliku ali neces ton. Ima li dobrovoljca da mi pruzi prvu pomoc, u prevazilazenju ove prepreke. Stvarno imam zelju da na svom kompu imam i Mint kao jedan od vodecih Linux distroa u Srbiji, ali nikako da pronadjem pravu verziju. Probah sve ove nove 15 sem XFCE i KDE. Na njima compiz ne radi, pa reko da se vratim u nazad.

Hvala

Instaliraj pavucontrol, pa probaj sa njim da rešiš problem.

Probao sam sa GNOME ALSA mixer i nije pomoglo. Steta skoro da sam sve sem zvuka podesio, compiz mi radi sa ATI driverima perfektno iako sam ranije sa ATI drajverima imao velikih problema, jos je ostalo da instaliram Srpski zbog slova i neki donji panel CAIRO ili AWANT.Nije mi jasno da zvuk se cuje prilikom logovanja, tj podizanja sistema. Kada hocu da pustim muziku ili you-tube nema zvuka. Imali kodeka ili mora naknadno da se instalira sve?Ok, pomogao je hvala idemo dalje, ovako obicno resavaju problem u KDE.

http://www.linuxandlife.com/2012/05/no-sound-in-linux-mint-13-maya.html

Treba proveriti

Audigy Analog/Digital Output Jack

opciju. Kucaj u terminalu alsamixer, pa skroz desno. Promenu vrsis tasterom " M ".

[ATTACH]1750.IPB[/ATTACH]

Rešio sam pomoću pavucontrol, [font=helvetica][background=rgb(252, 254, 255)]alsamixer sam pokretao ali nisam znao šta treba da promenim tj uključim. [/background][/font][font=helvetica][background=rgb(252, 254, 255)]Sve jedno, hvala i tebi. Namešteno je skoro sve, za sada je jedina zamerka softver centar. Toliko je spor da je to strašno, ume da zablokira na pola, sve mora preko synaptic-a. Koji izvor stavljate, na testu kaže da je za mene najbolje server Srbija ali promene su zaista male. [/background][/font]

Ja isto koristim Mint 13, i jedna od prvih stvari koju sam uradio je bila zamena Mintinstall-a ( software manager-a ) sa verzijom iz 14-ice. Mnogo unapredjenija i sto je najvaznije brza verzija.
Link:
http://packages.linuxmint.com/pool/main/m/mintinstall/mintinstall_7.4.4_all.deb

Pre instalacije, obrisi staru verziju sudo apt-get purge mintinstall
:slight_smile: