koristim linux mint 14 kde 32 bit i nikako ne mogu naci kompatibilan program za snimanje ekrana,a da pritom ne baguje i da mi se ceo ekran ne zaledi.Pokusao sam sa kazam i recordmydesktop.Prilikom pokretanja kazama,pokrenem snimanje,ali kad pokusam da zaustavim,ikonica se zaledi(u desnom donjem uglu meni-a).Prilikom pokretanja recordmydesktop-a,pokrene se snimanje,ali nigde ne postoji ikonica,kao kod ubuntu-a,preko koje cu zaustaviti snimanje,vec sam snima,pa se moram ili izlogovati ili restartovati racunar.
Radi odlično gtk-recordmydesktop na KDE okruženju, potvrđujem koristim ga lično. Ali ikonica u systray -u izgleda ovako ( bar kod mene, možda kod drugih korisnika takođe )
[ATTACH]917.IPB[/ATTACH]
Možda nisi primetio, drugačija je na ostalim okruženjima.
Mora da bude jaca masina a plus treba da ukine u setovanju obelezavanje rama-okvira i DEFAULT da prekuca u default.
Mislim da bi mu bolje isao kde frontend za recordmydesktop - RecordItNow
Treba ga podesiti da koristi recordmydesktop, a gtk moze i da izbrise. Moze da smima i sa ffmpeg ali to kod mene nece,
Bolje mu je da podesi preko RecordItNow ima vise opcija a i pojavljuje se standardana ikona u panelu
Nekako sam skrpio kazam,ali i dalje dosta baguje.Svaki 3 put kad ga otvorim,ubaguje se ceo prozor.
[font=Ubuntu][size=3]Mislim da bi mu bolje isao kde frontend za recordmydesktop - [/size][/font]RecordItNow
[font=Ubuntu][size=3]Treba ga podesiti da koristi recordmydesktop, a gtk moze i da izbrise. Moze da smima i sa ffmpeg ali to kod mene nece,[/size][/font]
[font=Ubuntu][size=3]Bolje mu je da podesi preko RecordItNow ima vise opcija a i pojavljuje se standardana ikona u panelu[/size][/font]
Ok,to sam odradio.Nakon zavrsetka snimanja,udjem u video koji sam snimio,ali nazalost izgleda da ne snima duze od 1 sec.
Nije mi jasno da li je neki bug…
Pošto koristiš KDE mogao bi da probaš i ovaj dodatak za Dolphin. Kod mene je proradio iz prve. Pogledaj listu zavisnosti, da vidiš da li nešto nedostaje.
Stavi noviju verziju Kazam sa PPA, imas dve grane, trebalo bi da radi, kod mene u KDE radi ok i to verzija iz repozitorijuma. Imas li vlasnicke drajvere fglrx i amccc… za svoju karticu i xorg.conf, drajveri su sad u synapticu. Moja kartica je AMD HD 6700 i u KDE radi ok, ja sam se iz silnih okruzenja preslio na KDE jer je najkopletnije.
Instalirao sam kazam preko ppa repozitorijuma,sad solidno radi,ali i dalje svaki drugi-treci put zaledi prozor.
Samo losa iskustva imam sa drajverima za Radeon…