srbija.gov.rs

Sajt Vlade koštao malo manje od 190.000 evra

Da, da, dobro ste pročitali, 190.000 evra, evo i slovima: sto devedeset hiljada evra.

Jedna firma se javila na tender za izradu sajta, valjda niko drugi nije hteo da radi za tu siću. :slight_smile:

Влада Републике Србије

Da čujemo utiske! :slight_smile:

giphy.gif

:eek:
:rolleyes: Koliko je to u dinarima, zato što je dinar zvanična valuta Republike Srbije? {270d} o_O

meanwhile Official Guide to Government Information and Services | USAGov koristi drupal

Ipak je Srbija tigar u regionu :smiley: Ima se, moze se :smiley:

Tiger-sleeps.jpg

Ne znam da li si otvarao link, tamo lepo piše… :slight_smile:

22.381.200 dinara.

Ovaj sajt brat bratu… 15k€ sve preko toga je čist tal medju naručiocima tendera i ove firme što radi samo državne sajtove.

Kao i prodaja/kupovina Kopernikusa, kao i nabavka novogodisnjih ukrasa, kao i bilo koja kombinacija…

Izrada nove internet prezentacije Vlade Srbije koja je prošle nedelje svečano predstavljena, koštala je 22.381.200 dinara, što je malo manje od 190.000 evra. Posao izrade sajta dobila je firma „Effecta solutions“ koja je bila jedini ponuđač na tenderu koji je raspisala Vladina kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Očigledno da je u pitanju još jedna štela. Da li je moguće da se niko drugi nije javio na tender?! Ili nisu ni hteli znajući da je sve već unapred dogovoreno pa da ne bi uzalud trošili svoje vreme… Da li ćemo ikada biti sređena i normalna država!!!

Da li čovek da se smeje ili da plače kada pročita botovske generisane komentare na ovu vest, tuga od države i naroda:

Svaka promena prija!"
(Maja, 7. novembar 2018 08:37

Premijerka je sposobna zena, odlicno radi svoj posao! Ulaganje u IT je buducnost Srbije.
(Tami, 6. novembar 2018 19:25

Svaka cast za Vladu Srbije!
(Blizanac, 6. novembar 2018 12:50

monika 12. novembra 2018. u 13.40

Mislim da je od velikog znacaja,sto se sajt Valde Srbije modernizovao.Prvenstveno zbog gradjana Srbije,jer ce gradjani Srbije,moci da postave pitanje nadleznim institucijama.

etc, etc…

38986-betanija01.jpg

Političari su najlošiji i najkvarljiviji deo vrste zvane homo sapiens…na samom dnu lestvice moralnih kvaliteta, ako uopšte i poseduju takve kvalitete u merljivoj količini. To nije rezervisano samo za političare u Srbiji, nego je to praktično pojava na celoj planeti, u svim državama sveta. Najsvežiji primer van Srbije je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski, osuđen na 2 godine zatvora zbog mahinacija sa blindiranim Mercedesom koji mu je kupljen narodnim novcem iz budžeta i plaćen 600 K€. Dodatno, umesto da je imao dovoljno mozga pa da odbrobija muški i sa lakoćom te 2 godine, i na taj način pravno “zatvori” taj deo pljačke makedonskog naroda, pobeže kao poslednja pi*kica u Mađarsku, sa sve traženjem političkog azila. Smrad, nesvestan da ničija nije do zore gorela. Kao i naši smradovi političari…misle da će trajati zauvek, a i njihovo će vreme proći pa će završiti ili kao poslednje pobegulje ili će pocrkati po zatvorima, kao što je završio i Zloba.
No, to je ipak manje važno u odnosu na jednu tužnu činjenicu…zrela i svesna društva/države/narodi izgradili su tokom vekova određene društvene mehanizme da politički ološ koliko-toliko drže pod kontrolom…građani Srbije u proseku nemaju dovoljno snage/volje/moralne jačine/zrelosti kao društvo, da se izbore sa ološem, pa ne treba ni da nas čudi zašto nam se ovo dešava.
Kakav je narod, takvi su nam i političari…

@Dragan Slažem se u potpunosti! :ok::up::blush:

Bogami, svaka ti je ka’ Njegoševa. :smiley:

Ma to je sve zbog one mudrosti da niko nije dovoljno bogat da kupuje jeftine stvari. :slight_smile:

Proći će i njihovo, jednom, možda. U međuvremenu će proći naši životi.

No, to je ipak manje važno u odnosu na jednu tužnu činjenicu…zrela i svesna društva/države/narodi izgradili su tokom vekova određene društvene mehanizme da politički ološ koliko-toliko drže pod kontrolom…građani Srbije u proseku nemaju dovoljno snage/volje/moralne jačine/zrelosti kao društvo, da se izbore sa ološem, pa ne treba ni da nas čudi zašto nam se ovo dešava.

Jednostavno, nema više ko da iznese ovo društvo. Mi smo što se biološkog potencijala tiče urnisani. Kvalitetni ljudi na ovim prostorima su u žestokom deficitu i sve ih je manje. Ostala je samo fukara i raja. Uskoro će decu da nam leče čistačice jer neće biti dovoljno lekara zato što su svi otišli preko. A ta pomenuta deca sebe razvrstavaju u dve velike grupe, u onu koja bi da emigrira po svaku cenu i onu koja bi da se izlaktari preko stranke i uvali bulju negde u državnoj administraciji i ne radi ništa za 400-500 evra mesečno. Zanemarljivi ostatak je u dobokoj ilegali, (samo)izgnan na marginu, apatičan, nevidljiv. I kada je takva mladost jedne nazovi države kakvoj se budućnosti nadati?

Srpski političari nisu pali s Marsa, oni su posledica srpskih roditelja, srpskih domova, škola, porodica, crkava, univerziteta… kao i posledica glasanja srpskog biračkog tela. Samo da ne bude zabune, nije to stvar od juče, danas ona doživljava samo svoju kulminaciju. Nismo mi suštinski bili bolji ni pre 100 godina. Ko ne veruje nek čita recimo Nušića i Domanovića (najpre pripovetku “Vođa” iz 1901. godine). Stoga se u potpunosti slažem sa tobom, Dragane, niko nam nije kriv, stvorili smo sistem po sopstvenoj meri koji će nas na kraju totalno uništiti. Što bi se reklo, sami pali, sami se ubili.

[SPOILER]
https://www.youtube.com/watch?v=048CTxtX3a0
[/SPOILER]

@Jocix
Aman, šta je vama ljudi?
Onomad, pre par dana, nekakvo poređenje sa Teslom, sada sa Njegošem…još ću pomisliti da i nisam toliko glup koliko samom sebi delujem… :smiley:

@100%

“Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!”

Ivo Andrić - Citati - Znakovi pored puta

@100%

ili Чујте Срби! Чувајте се себе (А. Рајс) — Викизворник

Eh… ima odličnih primera koliko hoćeš samo skoro niko više ne čita…

Usput bilo bi dobro da pametni više ne ćute…

Mi koji sebe smatramo pametnima…ili nas ima jako malo, ili smo teške kukavice…ili oboje :smiley:

Postoje dve vrste samoproklamovanih pametnih: oni koji veruju da je korenita promena moguća i oni koji u to ne veruju. Spadam u ovu drugu grupu. U skladu sa svojim ubeđenjem ne vodim unapred izgubljene bitke. Mračim po forumima i to je to. :slight_smile:

@100%
Svaka oluja počinje prvo blagim povetarcem… :smiley:
Ne vodiš bitke zato što nisi životno ugrožen i zato što ti voda nije došla do grla…ako bi počeo da se daviš, siguran sam da bi itekako makar mlatarao rukama :slight_smile:
Vic je u tome da je bolje naučiti plivati, nego nespreman dočekati utapanje…
Što se tiče “unapred izgubljene bitke”…da, onaj ko unapred ne veruje u pobedu nikada neće ni pobediti…spomenu li ti onomad nekakav defetizam? :wink: