Start the Zeitgeist Datahub for passive loggers

Razdvojio sam od teme Samopokretanje programa

Start the Zeitgeist Datahub for passive loggers

Овај је интересантан, само су га убацили онако тихо, прво је чучао као зомби процес, требало би да постоји неки програм који исчитава ту базу али кречана ради па не могу да се сетим. Не приказује само кад си ишао у клоњу иначе све остало…

Ни ситем монитор не показује све процесе, обично не прикаже баш онај који загуши процесор :wink:

sudo add-apt-repository ppa:zeitgeist/ppa sudo apt-get update sudo apt-get upgrade zeitgeist-daemon --replace sudo apt-get install activity-log-manager

Мислим да овај activity-log-manager дефинише шта се уписује у базу, жгадија без овога све бележи
Нашао сам добро упутсво за activity-log-manager али ја магарац нисам га ставио у адресар а сад ме мрзи да прегледавам сваку страницу.

Са овим се прегледава база логова по данима, е сад можда сам нешто зезнуо јер сам прво брисао zeitgeist, можда ми све неће радити како треба.
Ако се неко увати овога нека постује које све фајлове има а почињу са zeitgeist

sudo apt-get install gnome-activity-journal

Da li se zna sta konkretno radi ovaj zombi mod? Jel se logovi šalju negde dalje ka nekom serveru ili kako!?

Кажу да је то за интерну употребу, овако како долази инсталиран бележи све живо. ППА који сам дао и онај прог ограничавају шта сме да бележи.
Ја сам већ јуче брљао али пробај само да инсталираш sudo apt-get install gnome-activity-journal па ћеш видети шта је све забелжено.
Zeitgeist је тако неприметно убачен у Убунту, онда су људи видели да постоје неки процеси један активан други зомби…кажу зомби статус није опасан,
нешто ја у то не верујем, зашто баш такав термин зомби процес. Као то је процес који ништа не ради него се заглавио и неће да умре а не можеш ни да га убијеш.

Још једном бих замоли неког да кроз synaptic погледа шта је инсталирано а у себи има реч zeitgeist па да ми пошаље, нисам сигуран да сам вратио све
модуле кад сам одрадио брисање, после сам се предомислио па поново инсталирао али ппа.

Evo ti šta je na mint 12 lxde instalirano u sinaptiku

zeitgeist zeitgeist-extension-fts libzeitgeist-1.0-1 zeitgeist-datahub zeitgeist-core

Na KDE nemam ništa pod zeitgeist :wink:

Ок , хвала проверићу да ли то нисам случајно смакнуо :wink:

A šta se desilo kada si obrisao!?

Nista, ali sam gledao sta brisem i da li ce mi pobrisati pola programa kao sto je pre radio u Ubuntu. Fazon je sto zeitgeist ovakav kakva dolazi loguje sve zivo, sa ovom sa PPA loguje samo ono sto mu se definise i mozes da izbrises sve sto je logovo zadnjih nekoliko meseci. Stavi onaj drugi prog pa ces kroz jega videti sta je sve logovao.