Вреди погледати овај видео и мало размислити о неким стварима.
Само спамујем са постовима
Добар део женских научника које су допринеле данашњим сазнањима су углавном из астрономске бранше. Појма немам зашто… ал ето… Тако да, иако природне науке не везујете за жене ( са “оправданим” разлогом ), имајте у виду да су оне, углавном, допринеле добром делу онога што знамо о свемиру. Ко хоће детаљније, нек истражује
Ipak, u istraživanju crnih rupa prednjače muškarci.
Crnih rupa i venerinih bregova
Шта ми то знамо о свемиру?
Једине “доказе” које ми данас имамо су [B]CGI[/B] (Computer-generated imagery) и Photoshop, које су углавном прављене од стране NASA уметника, мада није (треба бити поштен, па рећи) занемарљив уметнички труд ни осталих ткзв. “свемирских агенција”. ;)
Људи не знају ни шта је на дну окена, јер су исти истражени свега 5%, а камоли шта више.
O svemiru znamo onoliko koliko mozemo videti teleskopima
To znaci da gledamo u proslost svemira…
Udrite…samo na ovoj temi da ne trolujemo druge teme.
@Commander Хвала пуно.
Заиста, крајње је време било, да се отвори и једна оваква тема, где се може дискутовати о оваквим стварима.
Важи. Почињем:
Nastavljam…
@Prizma[/USER] [USER=1630]@100% Шта је то, побогу? То на фотографијама није РЗ, и нема никакве везе са реалношћу, то је класична спрдња ткзв. глобусаша на рачун РЗ и равноземљаша.
За почетак људи, погледајте први видео у овој теми до краја, и биће вам јасне након гледања многе ствари.
Meni je jasno da je taj video glupost
Зашто мислиш да је тај видео глупост?
Ниси га ни одгледао до краја (признај :D), а камоли да си “ставио прст на чело”, и размислио добро о свему томе.
Cuj, gledao sam na preskok. Dovoljno. Kada bih sad krenuo da se udubljujem u gluposti izgubio bih celo popodne a to mi nije namera ;p
Знао сам. Дакле, гледао си видео на брзину, и сасвим је нормално да ништа ниси схватио, јер ово је ипак комплексна тема, и захтева више труда и размишљања.
Успут, ваља погледати и “планете” и “звезде” како изгледају у реалности, затим упоредите све виђено са фотографијама NASE и другара, па ћете видети да све ово има и те како смисла. ;)
Звезде и планете у реалности:
https://www.youtube.com/watch?v=AJJ_z6pwUrE
Sta je kompleksna tema? Pa lik je religiozni fanatik, pogledaj kraj. Znaci svo to vreme traci na dokazivanje gluposti iz Biblije.
U vreme kad je Biblija pisana mislilo se da je zemlja ravna, a Sunce i Mesec su sluzili kao ukrasi na nebu jer je prvo nastala svetlost pa onda zvezde ;p
Можда он јесте верски фанатик, али ја лично нисам, иако сам креациониста и верујем у Бога/Творца/Створитеља.
Зашто мислиш да је Библија глупост? Јеси ли и то закључио на основу читања “на прескок”, или? :p:D
Pa naveo sam ti u startu. Prvo je nastao dan i noc pa onda Sunce i zvezde. To znaci da nisu znali odakle potice dan i noc…
Zvezde su im bile ziva bica, andjeli.