Sweet Home 3D - dizajn enterijera

U prilici sam da testiram program (LM Maya 13 cimet) i evo prvih slicica:

[ATTACH]560.IPB[/ATTACH]
[ATTACH]561.IPB[/ATTACH]
[ATTACH]562.IPB[/ATTACH]
[ATTACH]563.IPB[/ATTACH]

p.s. rendering uradjen direktno iz programa

Ovo su gotovi objekti koje ste ubacili samo u prostor ili ste ih morali napraviti pa tek onda ubaciti?
Nemam bas mnogo iskustva, a voleo bih da probam da odradim svoju sobu

Pozdrav,

Da, “objekti” (namestaj, sanitarije, simulacije ljudskih oblika …itd) su ubaceni iz biblioteke samog programa uz modifikacije tekstura. Sam program po default-u sadrzi prilicno veliki izbor modela i tekstura. Medjutim, postoji i mogucnost importovanja pomenutih detalja i sa net-a (iz samog programa), sa mnogo vecim i kvalitetnijim izborom.
Veoma jednostavno se iscrtavaju zidovi, vrata i prozori, kao osnova samog objekta, bez obzira da li se radi o sobi ili recimo poslovno - stambenom objektu.
Ovde http://www.sweethome3d.com/documentation.jsp#videoTutorial, je zaista koncizno odradjen video tutorijal, tako da je mogucnost “greske”, svedena na minimum.
Zvanicni sajt se nalazi na ovoj http://www.sweethome3d.com/index.jsp adresi. Ukoliko naidjes (te) na bilo kakav problem, tu sam.

Програм делује одлично, на први поглед веома интуитиван и једноставан за коришћење. Хвала на препоруци.

Da, bas tako…prilicno jednostavan za koriscenje, kako za ljude koji ga koriste “iz razonode”, tako i za profesionalnu upotrebu. Definitivno, ravnopravno moze na trzistu da parira daleko kompleksnijim i skupim software-om, koji sam u praksi koristio zadnjih godina. Idejni tvorac i programeri su veoma precizno “gadjali ciljnu grupu”, sa velikim uspehom.