Team speak 3 - instalacija

Muci me instalacija team speak-a na opensuse 12.3…skinuo sam team speak sa oficijalne strane, dobio sam u .bin formatu…na ubuntu-u sam ga instalirao bez problema…dok ovde nemam blage
Ranije sam koristio ubuntu pa se osecam malo “zatucano”…jer taj sistem od tebe napravi truta i ne tera te da koristis mozak…jer vec sve imas ispeglano ispred tebe…dok te opensuse,fedora,arch itd…teraju poprilicno da ukljucis mozak(nevezano za team speak)

Pa ono - uključi mozak :chiffa: . Ja mogu da ti kažem kako se to radi, ali onda ti mozak neće proraditi, jel? :empathy:

Eto na primer postaviš si pitanje, kako bi instalirao nešto u .bin formatu na Ubuntu? Hmm, aha znam, skontao sam :playboy: … a jel ima razlike kad pokušavam da instaliram .bin na SuSe? Trebalo bi da je isto, a?

Uz to ja kad odem na download za TS3, dolazim na ovu stranu:
http://www.teamspeak…?page=downloads

Dakle, client ili server, 32 ili 64… i mada je to isto ne vidim tu .bin nego .run fajlove ::)… Dakle bar navedi odakle ti .bin fajl da bi ti eventualno pomogli ?

Skidam s download strane,ali ne skida mi .run nego sve vreme .bin, iako pise da skida .run
http://i.imgur.com/Xtt0mTm.png

:slight_smile: Gde ti piše to da je taj .run u stvari .bin? Daj screenshot od toga.

I kako si instalirao to isto na Ubuntu? Otvorio si konzolicu, dao mu permisije i pokrenuo taj installer ili kako? Desni klik, pa si mu dao permisije i pkrenuo instaler?

Kada to uradiš, on te samo pita da prihvatiš licencu i raspakuje se odmah tu pored, onda pokrećeš skrpitu ts3client_runscript.sh i ako imaš zavisnosti to bi bilo to… ne vidim ništa neoubičajeno za takve instalere :).

Na stranici pise da skida .run, ali pogledaj na donjoj traci google c. sta zaista skida.
http://i.imgur.com/0XDDSCJ.png

Da,tako sam instalirao

Pa ništa izgleda da ti to Chrom ili šta god da je taj browser prepravlja to bez neke veze :connie_cat_in_the_hat: , ali nije ni bitno, daj mu permisije za pokretanje i pokreni ga ::slight_smile: .

nemoj tako da pricas, nije ok. taj sistem nepravi od tebe truta, naprotiv… Ljudi su naopaki.
to sto ces da se mucis oko instalacije neke stvari ne znaci da si pokrenuo mozak. vec da si mazohista :smiley:

To što ćeš da se mučiš okrećući pedale na biciklu, ne znači da si pokrenuo mišiće, nego si mazohista koji neće da se vozi kolima :smiley:

ova kola su full

vise mi se svidja sa servom nego na silu :slight_smile: :connie_radioplane: