Teamviewer - problem sa screen sharing-om

Imam problem sa Teamviewer-om, preciznije kada se neko konektuje (Remote Control) na moj kompjuter, ne refreshuje mu se slika Desktopa i ne vidi nista sta se desava, vec vidi neku staticku (obicno sa pocetka konekcije) sliku. Ukoliko se konektuje sa Windows-a, vidi crn ekran. Teamviewer sam skinula sa zvanicnog sajta, prvo verziju 8, pa 7 (isti problem se javlja), pa na kraju 7 za 32bitni Linux (ponovo ista prica).

Ne znam koliko je uopste vazno, ali imam Dell Inspiron N5010 (sa ATI Radeon HD 5400 Series, trenutno koristim Video driver for the AMD graphics acceleratos for fglrx) i okruzenje Cinnamon.

CPU~Dual core Intel Core i3 CPU M 330 (-HT-MCP-) clocked at 931.000 Mhz Kernel~3.5.0-17-generic x86_64 Up~2:35 Mem~1160.2/3819.5MB HDD~500.1GB(1.8% used) Procs~183 Client~Shell inxi~1.8.4

Zna li neko resenje ovog problema?

Hvala! :slight_smile:

Dobrodošla :slight_smile:

E sad pošto ne koristim Cinnamon niti Windowse, za početak jedino što mogu da preporučim je da testiraš neko drugo okruženje bez tih efekata XFCE ili LXDE na primer, čisto onako da razgraničimo problem, dal je Cinnamon only i tako :slight_smile: .

Takođe probaj i bez tih fglrx drajvera, dakle sa default radeon drajverom kako ide.

Dobrodošla na forum :wink:

Takodje mislim da je problem sa drajverom za AMD.

moguće da je u opcijama teamviewer-a štiklirana opcija remove remote wallpaper. probaj da odštikliraš tu opciju.
ona se nalazi u extras, options, remote control.

Tesko da je do wallpapera, psoto nekad slika “smrzne”, a nekad je samo crna. Kad je skinut wallpaper (sto nije toliko losa opcija, narocito za sporiji net, ili kad radis phone-to-pc remote), vide se ikonice i kretanje kursora.
Promeniti drajvere pa dalje filozofirati - do tada nista :slight_smile:

Hvala svima na pomoci, bilo je do driver-a.
S tim sto sam presla na Ubuntu 12.10, mnogo bolje radi na mom kompjuteru od Linux Mint-a, Cinnamon me bas i nije voleo. :slight_smile:

Sa AMD drajverom (http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Precise_Installation_Guide#Installing_Catalyst_Manually_.28from_AMD.2FATI.27s_site.29) Ubuntu works like a charm :slight_smile: !

Drago nam je da si rešila problem, ali instaliranjem ubuntu dobijaš jedan drugi problem http://www.fsf.org/blogs/rms/ubuntu-spyware-what-to-do :wink:

Nije mi to mnogo vazno, vazno mi je da na Ubuntu AMD driver radi mnogo bolje, i nikakvih problema nisam imala. Ne krivim Mint, iskreno mislim da je do Cinnamon-a, ali nikako nisam mogla da nadjem pravi drajver za graficku. Probala sam 3 i sva 3 su bagovala na neki svoj nacin, a par uopste nisu funkcionisala. Tako da mi je trenutno preko glave Minta. Ako nekada bude bolja situacija, najlakse je vratiti se na slobodu u elegantnom stilu ponovo :slight_smile:

Pazi nešto kod tebe ne štima kako treba obzirom da i Mint i Ubuntu koriste isti drajver i imaju isto xorg… :slight_smile:

Pa s jedne strane si u pravu, ali sa druge, splet okolnosti je bio takav da sam se mucila i mucila na Mintu da nadjem drajver, a onda prvi koji sam probala na Ubuntu (a nije njihov default jer temperatura s njim ide i do 80c na oba OS na mojoj masini) - radi savrseno. Tako da je za sad Ubuntu moj izbor (a i logican - zensko sam :smiley: ), a kad se malo odmorim od instalacija, verovatno cu se vratiti na Mint.

Logiku ne razumem, nego jel može onako neka fotka lepotice dušo :connie_32:.

Odnos urednika (!) prema novim clanovima ne razumem.

Извињавамо се у име колеге, верујем да није имао лошу намеру. Поруке су уклоњене и надамо се да се више неће поновити. Хвала на разумевању :slight_smile:

@Pingvin

Izvinjavam se za offtopic, neće se više ponoviti.

Dobrodošla na forum, i nadam se da ćeš se prijatno osećati ovde :slight_smile:

E sad, pa tražio sam sliku od ove lepotice, ove postove obrisane nisam ni video ::slight_smile: .

Izvinjavam se i ja unapred, ali ne znam šta je bilo :slight_smile: .

Izvinjavam se u ime kolege @21 i mogu da Vam obećam da se ništa slično neće ponoviti.