"Tekst editori" ?

Ne bih preterano da serem jer sam nov ovde, možda mi se samo čini, ali da nije ovaj deo foruma malo pogrešno nazvan? Teško da je LibreOffice tekst editor, to je komplet alata za rad sa raznim dokumentima. Slično važi i za ostale stvari o kojima se priča na temi. Već nekoliko puta sam ušao da pročitam nešto o vim-u, emacs-u, nano-u, geditu i sličnim, jer me ime teme asocira na to, čiste tekst editore. Jedino Geany je blizu teme :slight_smile:

A i Geany nije tekst editor samo nego IDE, tako da… recimo da prva asocijacija ako neko radi bilo šta sa tekstom, da u osnovi sve to spada u tekst editore :).

LibreOffice je mimo pravila, ali i kao bilo koja druga kolekcija programa namenjenog kancelarijama obavezno ima word procesor, tako da… Bez word procesora ne bi ni bio to što jeste… Ili da ulazimo u polemiku, koja je razlika između tekst editora i word procesora :connie_pumpkinsmile: .

Sve u svemu, LibreOffice nije Otvorena Kancelarija :blum2: - taj koji ga je ovako preveo je gori od gugl transliteratora :wacko2: . U stvari Libre i nije toje za Open, ovaj je SKS - Slobodna Kancelarijska Službenica :connie_girl_search_sky:

Naziv rubrike može da se proširi u nešto tipa “Tekst editori i kancelarijski paketi”…valjda bi tada bilo (još) malo (ne)jasnije :smiley:

Nema druge ili da se promeni ili da se proširi ili da se menja reč ili da se ne dira ništa :smiley: .

Imal predloza amandmana, a ? :connie_pumpkinsmile: Krevet, sofra, otoman, tabure i takocka :D.

To!.. :smiley:

Usput, @[member=‘klod’] reče:
“Ne bih preterano da serem jer sam nov ovde…” iz ovoga mož’ se zapitaš da’l stariji ovde preterano s**u, ili on čeka da omatori ovde pa da počne da preteruje? :smiley:

Što bi rekao R3 - Šta je otomančića ki distribucija hebote :D.

http://www.target.co…iture/-/N-5xtm2

Ali brate nema kombinovani za trt potrebu - ovdi ga čakam :D.

@dvajedan
Pa, dobro, ni emacs nije samo tekst editor, ima razne neke mogućnosti, ali možeš da ga koristiš kao tekst editor :slight_smile:

@Dragan
Ne, nego mi je glupo da mi prvi post na ovom forumu bude zahtev da se menja ime jednog podforuma :smiley:

Ja sam za ovo:

Kancelarijski paketi i editori teksta

Imal nekog predloga pa da odlučimo za Church of Emacs gde ćemo ga :D.

http://youtu.be/qIF5xnkcncI