Terminal iz Documents

Šta da uradim da mi terminal otvori gde treba ?

Шта значи то … где треба? Имаш у подешавањима да поставиш стартни фолдер … мада је мени најлакше да када нешто радим у Крусејдеру само лупим f2 и он отвара терминал баш ту где сам.

Ma na podešavanje startnog foldera mislim.
Hvala !

Ovo je BUG koji je došao sa 4.9.0 KDE-om…

Posle upgrade-a je počeo i meni da otvara terminal u:

[email protected] ~/Documents $

glupost ali mi ne smeta :connie_crazyperson:

Хм, када се покреће терминал он мора да се отвара у неком фолдеру, осим ако се не ради на неки конкретан начин па се отвара на конкретном месту. Ја га углавном покрећем из крусејдера и онда се отвара тамо где сам … мада га понекад отварам и са његове иконе и није ми битно где је ако већ куцам уопштене команде које немају везе са тиме где је отворен.
Или је до сада било типа … отвара тамо где је последњи пут затворен?

Pa ja sam u podešavanjima za početnu fasciklu stavio /home/joca i sada otvara tamo gde sam navikao. Sigurno je u pitanju Bug, jer nisam ništa petljao po podešavanjima duže vremena, pa da bih nešto poremetio.

Можда није bug него feature, ја иначе терминал отварам за уопштене команде које немају везе са тим где се отвара па ми није битно а ако неко хоће да отвори терминал да би нешто радио, мени је и логично да то буде у фолдеру у коме су документа. Као што би неки прг за обраду слика могао да стартује open диалог у фолдеру за слике или плејер да пође од фолдера са музиком. А ако је неко почетник, боље да му се терминал отвори у фолдеру где нема фајлова који су битни за систем да не би забрљао.
Неко је једноставно одлучио да се терминал отвара у одређеном фолдеру и то не мора да буде bug. А ако то нико није планирао него се поткрало … онда може да буде. Мада мислим да је плански промењено.

Ne bih ja reč rekao, da je to tako od instaliranja sistema, ali on je otvarao u home folderu, a onda odjednom u Documents. Ja sam pitao čisto preventive radi, o čemu se tu radi?
U svakom slučaju Hvala ljudi na komentarima!!

Ако ниси апдејтовао КДЕ на 4.9, онда је неки други апдејт то променио. Мислим да је превише небитно.

Jeste, apdejtovao sam na KDE 4.9. Sada je opet OK.