thunar: gde nestade device ikona?

Malo sam se igrao sa mount i umount i naravno, kad se ja igram nikako se ne moze zavrsiti bez posledica.

Sa side panela u thunaru sam unmount-ovao svoj ntfs disk i od tad ikonica za isti vise ne postoji.

Sve ostale particije su tu samo te nikako nema.

Kako da je vratim? :slight_smile:

Jel je imaš u fstab?

cat /etc/fstab

Imam, nego mi je samo ikonica misteriozno nestala :slight_smile:
Mountovan je disk, koristim ga normalno, samo nema ikonice u Devices

Aha, nego je za mene misterija, kako si je odmontirao i čime? Ako sam dobro shvatio, otvorio si thunar kao root i odmontirao si je? Pa si je posle montirao - ali čime?
Posle toga kad otvaraš sad kao user thunar ikonica ti ne radi, a pod root? Jel tako neki scenario? Eksterni disk ili ne?

Sad nesto citam, pominju ovaj Sysfs, da izvucem info iz njega za moj HD i da probam da ga ubacim pomocu thunar-volumen -a. Ali prvi put vidim sysfs ;/

Desni klik i unmount :slight_smile:

Ni pod root-om ne radi.

Dobro, znači eksterni u pitanju? Ako ga priklučuješ samo povremeno onda i ne treba da ti bude u fstab ::slight_smile: .

Nije eksterni :smiley: Lap top je u pitanju, imam jedan HD od 500gb. I na njemu vise particija, izmedju ostalog i tu ntfs. Kontam da je do Thunar-a, jer kad uradim desni klik kod Devices imam ponudjene te particije koje i vidim, Windows, File System i System, i mogu da ih cekiram i decekiram. Probao sam sa thunar-volumen -a i /dev/sda4 ali mi trazi podatke od Sysfs-a. A to ne umem da izvucem. Mountovana mi je ta particija i napravio sam shortcut u Places, kao alternativa.

Pazi možda je tebi smešno, ali je meni normalno :connie_pumpkinsmile: . Ntfs i na njemu Windows neki ili ne? Verzije 8 ili ne, sa fast boot upaljenim ili ne? Jel enkriptovan ili ne?

Mislim svakakvih kombinacija ima, treba da opišeš malo bolje? I jel beše Sid neapgrejdovan u pitanju? :connie_pumpkinsmile:

Došla teška vremena za Lindžu, ko što vidiš ntfs što imaš baš svašta može da znači :).

Mi skuzi :slight_smile: Nisam hteo da te uvredim ;/ Jos jednom izvini ako jesam. Nema Win-a na njemu, sluzila je kao D: particija na Windowsu onomad kad sam ga furao :slight_smile: Enkritptovan nije. Sid je u pitanju, sad ne razumem ovo neapgrejdovan :slight_smile: Instalirao sam Debian Wheezy i upgrade ga na sid kasnije.

Pazi onda ovako, šta mi mi nije jasno :). Kako si uspeo da ga razmontiraš sa thunarom kao user, a ta particija ti je u fstab?

Dodao sam je posle unmountovanja :slight_smile:

Kako si je razmontirao i kako si je dodao? ::slight_smile: Misliš razmontirao si je kao user dok nije bila u fstab, pa si je posle dodao u fstab? I odkako si je tamo dodao, ne pojavljuje se ikonica?

Dap. Nije bila u fstab-u kad sam je unmountovao. Posle toga sam je dodao. Samo sam desni klik na nju i unmount i od tad je vise nema u Devices ;/

Kontam da bi trebalo da se pojavi posle logout-login, možda i restart. Thunar pod xfce sesiji je u daemon modu i mislim da ne trpi dinamički takve promene.

A i pokušaj da mu isključiš taj volman i sve auto ovo ono :connie_pumpkinsmile:

[ATTACH]1612.IPB[/ATTACH]

U principu thunar ti je takav kad je u daemon modu :chiffa: - ne trpi da mu se nešto meša u pola njegovog posla, što uključuje editovanje fajlova i kuckanje komandi za mount, ako to i uradiš, uradi i restart.

Probao, nece ;/ Probao sam i da pokrenem novi session kao root, startujem x i ponovo mi nema particije ;/

Možeš li da probaš sa disk-manager, gnome-disk-utility, itd. dal je oni vide? ::slight_smile:

Ali obriši prvo tu liniju iz fstab (doduše možda si i nešto pogrešno upisao tamo, al aj sad nema veze), restartuj komp, pa probaj?

probao sa gnome-disk-utility i vidi je. Sta cemo sad? :smiley:

Jesi li je obrisao iz fstab? Ako jesi montiraj sa tim, pa proveri thunar.

Mada bolje ti je sa disk-manager ako hoćeš za stalno, na klik - ne moraš da prčkaš sam po fstab.

Kapa dole druze :slight_smile: Hvala :wink: