Thunar split-screen :)

Thunar napokon ima mogućnost deljenja ekrana, aka “split-screen”. :slight_smile:

https://bugzilla.xfce.org/show_bug.cgi?id=10232

U pitanju je peč non-xfce developera, pošto Glodar ekipa, prema pisanju @bug^, nije imala nameru da implementira istu funkcionalnost. Tako da imajte u vidu da nije najbolje testiran i proveren.

[SIZE=12px]I have implemented the split pane view in Thunar in 188 lines of code (including blanks) in thunar-window.c file.[/SIZE]
I think it is a needed feature even in a lightweight file manager so I have implemented it for me and I share it with everyone here

Uglavnom, kod mene već par dana radi sasvim normalno, bez ikakvih problema.

[ATTACH]3910.IPB[/ATTACH][ATTACH]3911.IPB[/ATTACH]

.deb paketi i sors: [ATTACH]3913.IPB[/ATTACH] | md5sum: 7737bbc73903c183f701c55844ec5648

Za sada samo 64bit, kačim i 32 čim instaliram 32-bitnu Džesiku @VM ( cross-compile odbija saradnju, moram na 32bit sistemu da bildam ) :slight_smile:
32 i 64bit :slight_smile:

Instalacija:

Raspakujte, otvorite terminal u 32 ili 64bit u zavisnosti od arhitekture u /thunar-split-screen_1.6.3/ folderu, pa instalirajte sva tri paketa:

sudo dpkg -i *.deb
Nakon instalacije, pozatvarajte sve otvorene Thunar prozore, ručno, ili još bolje sa:

thunar -q

ili

killall thunar

Pokrenite ga ponovo, raspalite F3 = puca na pola. :slight_smile: :smiley: “Sastavlja” se takođe na F3, ne postoji za sad (GUI) dugme za aktivaciju, kao ni opcije/podešavanja.

Takođe, treba da radi na Mint 14/Ubuntu 12.10 i novijim ( zapravo na svim Deb distribucijama koje inače imaju 1.6.3 verziju Thunara ). Možda i na starijim, ako su zavisnosti zadovoljene, ali nisam probao.

Vraćanje na staru verziju ( važi za Trios/Debian Jessie, za ostale proverite verzije u Synapticu ):

sudo apt-get install thunar=1.6.3-2 thunar-data=1.6.3-2 libthunarx-2-0=1.6.3-2

[CENTER]Ovo je automatska poruka!

Ova tema je odlukom moderatora premeštana iz “TRIOS | Srpska GNU/Linux distribucija[/URL] → [URL=“http://www.foss.rs/forum/194-pomo%C4%87-i-podr%C5%A1ka/”]Pomoć i podrška[/URL]" u "[URL=“http://www.foss.rs/forum/192-trios-srpska-gnulinux-distribucija/”]TRIOS | Srpska GNU/Linux distribucija[/URL] → [URL=“http://www.foss.rs/forum/193-obave%C5%A1tenja/”]Obaveštenja”.[/CENTER]

UPDATE:

Paketi ubačeni u naš repo.
Što se tiče instalacije, čini se da ipak mora logout/login da bi proradilo…bar tako je kod mene bilo.

Sve u svemu, jedna od onih sitnica za koje ne znaš kako si živeo pre/bez njih…tek kad počneš da ih koristiš, shvatiš koliko su korisne :slight_smile:

:good2:

Btw, sad vidim da sam zaboravio da napišem u OP, umesto ručnog zatvaranja ili logout/login može i:

thunar -q

ili

killall thunar

Update-ovan OP. :slight_smile:

Sve u svemu, jedna od onih sitnica za koje ne znaš kako si živeo pre/bez njih…tek kad počneš da ih koristiš, shvatiš koliko su korisne :slight_smile:

Baš! :good: :smiley: