Thunderbird, nema mi poslatog maila

Drugari, posto sam na bolovanju, morao sam danas nesto da odradim od kuce i tako se dopisivao sa koleginicom sa privatnog maila koji imam preko ro.ru i koristim ga u Thunderbird. Medjutim kada sam hteo nesto da pogledam da li sam dobro uradio, odem u folder “Sent” i bas taj jbni mail koji mi treba nije tamo. Isao sam onda i na webmail ro.ru medjutim nema ga ni tamo. Onda sam morao da zovem koleginicu da mi prosledjuje moj mail!! Do cega to moze biti, do Thunderbirda ili ro.ru!?

Jel koristiš IMAP ili SMTP protokol za sinhronizaciju?

Kako su ti postavljena podešavanja da se postupa sa mejlovima ukoliko je postavljen IMAP protkol?

IMAP to znam sigurno, a podesavanja ne znam, onako kako automatski povuce pri kreiranju naloga u TB.

Pogledaj u podešavanjima da li ti je ostavljeno da se i kako sinhornizuje IMAP, najbolje bi bilo da slikaš podešavanja pa okači ovde.

Evo izvoli, ako treba jos nesto da okacim kazi!

Ovako mi deluje sve u redu.

Vidim da ti obrisane poruke u lokalu se automatski premeste u trash folder na ro.ru, pa jel si pogledao da nije tamo!?

Ma jesam, svaki jbni folder sam pregledao…

Onda ti zasta ne mogu pomoći, jer nemam ideju o čemu se radi.

Koristim odprilike 10-ak mejl adresa sa sopstvenih domena koji mi idu preko IMAP-a i do sada nisam naišao na takav problem kao ti.

Jel ti se posle toga izgubio još koji mejl!?

Mare, na slici screenshot1.png se vidi tvoja mail adresa…ukloniću sliku, pa okači novu ako hoćeš :slight_smile:

Ahaha…i jos se trudio da sve sakrijem a ostavio najvidljiviju :slight_smile: Hvala

Nema na čemu… :slight_smile:

Usput, da li si probao u server settings:
When I delete a message:
…da čekiraš opciju:
Just mark it as deleted?

Ček, to se konstantno dešava, tj. sa svakom poslatom porukom, ili je samo ta jedna @koleginica “nestala”?
Možda da probaš neki drugi klijent, čisto da vidimo da li je TB krivac.

Lično koristim Claws-Mail, a pored njega imaš i Sylpheed, Geary… Pa probaj neki, ili još bolje više njih. :slight_smile:

& Btw, @screenshot3.png ti je opet ostala adresa vidljiva :smiley: @Copy&Folders/Other :slight_smile: Uklonjena, kači ponovo…

Ne znam, nisam do sada obracao paznju na poslate mailove! Sada mi je bio potreban taj jedan i bas njega nije bilo, posle sam obratio paznju i pratio celu prepisku sa koleginicom i samo taj jedan mail nedostaje.

@marecare Takođe koristim Thunderbird (IceDove) kao ti, sa dva povezana naloga @gmail i @yandex i nikada mi se nije dogodilo da nekog mail-a nema… A još čudnije mi je da ga nemaš ni na ro.ru… Tu je nešto opasno zabrljavilo… Možda čak i ro.ru… Meni (nekom ko nije stručan) to liči da je ro.ru nalog nešto zabrljavio, pre nego što je problem do Thunderbird-a…

I ja koristim Thunderbird godinama, nikada mi se ništa slično nije desilo. Pre bih isto rekao da je to do .ru email servisa.

Problem je u serveru rambler(ro.ru) ne koristi svoj server za prijem i slanje poruka već iznajmljuje yandex server pa se dešava baš ovo što se desilo @marecare da se “izgubi” po neki poslati mail prilikom prepiske (greška u prosleđivanju sa yandex servera)

Vrlo moguce. Hvala. Nadam se da mi se to nece vise desavati!